Sunday, September 11, 2011

Invisible Sekejap

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

 ***

Bila lama2 tak menulis, mula la terasa jari yang tak berapa nak runcing ni keras kejung. Bukan tak mahu update tapi rasa macam. Erm. Apa nak update? I have no wed progress. Hmm lagipun rasanya tempoh masa 8 bulan ++ masih panjang lagi. Sempat kononya nak ZZZ sekejap. Haha.

Tapi setelah dikerah oleh kawan2 yang mengatakan bahawa "Wake up zimie, Prepare lah dari sekarang. Nanti kepala tak serabut" menjadikanya aku makin blur. Hahaha dulu lepas majlis nunang, punyelah excited dengan kejadah checklist semua. Now macam takde semangat. Maybe sebab raya kot. Salah kan raya lah pulak. Padahal sendiri yang memang macam tu.

Tapi sekarang cik zimie sudah bangkit!! Itu pun lepas dah kerah encik tunang merayap satu KL siang tadi. Sadisnya semua butik/kedai kahwin banyak yang tutup terutamanya Bangunan Mara KL tu. Nasib si Semua House dan Pertama Kompleks banyak kedai dah bukak. Dapatlah hasil tangkapan sikit. Haiyakk ingatkan nak prepare awal. Survey butik ape semua last2 memakan diri. So kami dah berpakat nak start survey dekat bangunan mara tu bulan Oktober depan. Sebab tengok sangat banyak butik2 kahwin dekat sana. Gila tak rambang mata kan? Ataupun tunggu ekspo /festival pengantin je. Malas nak rush into things. Bila pikir punya pikir, makin tambah serabut je. Dalam kereta duk berbual dengan si EF pasal benda lain. Kitorang banyak pikir LIFE AFTER KAHWIN. Over kan mak?? Hahaha contohnya camne nak dapat anak yang BIJAK dan MENDENGAR KATA. Sebab tengok budak2 sekarang tak macam aku dulu-dulu. Kan kan? Pastu rasa macam majlis yang SATU HARI ni deritanya SATU TAHUN. Sabar jela kan. Tula cakap dengan EF..





..nak KAHWIN je taknak MAJLIS..boleh?

7 comments:

  1. a'ah la 8 bln tu mcm byk ms lg...hihi

    i hari tu prepare utk wedding 3 bln je so dlm ms 3 bln tu je la yg pening2 lalat sket...hihi

    btw gud luck dear!!!

    ReplyDelete
  2. thanks bebeh..kan kan?sebab tu ingat nak rest kejap..hihi pening la pala fikir

    ReplyDelete
  3. kak long ni pun sama la cik zimie..adoi! pening jugak la ni. mcm2 nak prep ni, tp tak tahu nak buat bile...vitamin M ni byk sgt dlm badan///adoi! ;p

    ReplyDelete
  4. 8 bulan mcm lame lagi zimie... tapi sebenarnya dah dekat tau... pejam celik, pejam, celik... eh, tnggal lagi 2 bulan.. huhu.

    ReplyDelete
  5. 8 bln dear ?? xpe de mse lg .. tp kalo kt sini ( kl & selangor ) kene try prepare awl2 coz takut nnti dh fully booked dear @ nnti dh x dpt bj yg cntik2 ..

    ReplyDelete
  6. zimie..hehee..banyak lagi masa tu.. tapi if plan betul2, buat sikit2 dari awal sure tak pening.. hehee..

    Dulu saya pun pikir nak nikah jer, settle, tapi bila pikir balik kita ni hidup bermasyarakat, xjadi pulak. Nanti ada yang banyak mulut.. hehee..

    ReplyDelete
  7. kak long~camne nak buang vitamin M ni.haha kene makan vitamin R kot kak long :P

    hana~sobsob tau takpe.cepat kan masa berlalu.tapi skrg ni takde mood nak buat ape2.

    mizzryn~betul tu dear.huwaa sangat lah slow wedding prep progress ni.

    annor~haah nak nikah je kalau boleh.tapi tak mungkin la kan...banyak sangat nak kena fikir.tu jadi full otak huhuhu

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)