Thursday, September 29, 2011

Idea Photobooth Kreatif

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Contest ini dianjurkan oleh salah sorang blogger b2b yang tidak asing lagi. Tapi untuk orang lama maybe asing gak la. Beliau adalah Dba. Blog dia Sweet Candy Me. Auwww nama blog pon nak comel kan? 
*Hai Dba, lambai2 tangan* 



Sebenarnya Photobooth ni biasanya diletakkan di satu sudut dimana para tetamu, keluarga dan kawan-kawan boleh ambil gambar untuk dijadikan kenangan. Deco di sudut photobooth yang unik biasanya menarik perhatian untuk bergambar. Contohnya diletakkan props seperti topi, sarung tangan, topeng muka, frame gambar, tanduk rusa, papan tulis dan beberapa props lagi yang pelik-pelik dan menarik perhatian tetamu untuk mengabadikan gambar kenangan di majlis perkahwinan yang dihadiri.

Contoh props adalah seperti berikut:








Bila dah ada props ni, boleh la digayakan oleh para tetamu. Ikut suka hati kome la nak buat gaya macam mana sekali pun asalkan tak melanggar adab di majlis kahwin tu.






Ni contoh gaya dan aksi para tetamu yang tak tahu malu itu.













Saya paling suka idea photobooth kreatif seperti di di bawah ini :
Photobooth dan Guestbook. 2 in 1. Jimat dan kreatif bukan? 




Simple yet eksklusif. Hanya sediakan beberapa frame gambar. Its more to deco tapi boleh juga dijadikan photobooth. 2 in 1 lagi betul tak? Atas meja boleh la letakkan segala macam Props yang comels-comels. Praktikal dan kreatif!

 Suka idea frame ni. Hanya bermodalkan seketul frame english style dan props. Simple tetapi kreatif! :D


Wowow. Ni jenis happy go lucky punya photobooth. Berani tetapi kreatif! 
Ada bran? Hihihi




Di sini idea photobooth bukan sahaja kreatif malah menjimatkan masa dan ruang yang ada. Oh sebelum tu, jangan lupa letakkan PAPAN TANDA atau signboard macam bawah ni.




Harap2 Dba dapat lah menjadikan idea saya ini menjadi kenyataan. Saya nak banyak-banyak props tau. Siap request tuuu. Keskes.

Wish me luck!! (^^)



p/s : Nak buat panjang-panjang tapi tuan punya contest cakap 100 patah perkataan je.  :P



8 comments:

  1. zimie, dulu hana nak buat tau photobooth ni.. tapi tak jadi sebab bajet lari.. pastu tau dah mesti abah reject.. huhu

    ReplyDelete
  2. Aritu mase besday anak buah ade buatkan photobooth & props. Tp kitaorg adik beradik je yg guna yg lain mcm tak pandai nak guna props tu semua.. hehe

    ReplyDelete
  3. sme la dgn hana .. sah2 kene reject coz majlis kt rumah jadi takut x terkawal .. hehe ..

    ReplyDelete
  4. sukanyaaaaa bunga & ashraf punyeee tu cik CZ ! wuuu sy tak tau lagi nak buat ke tak. kalo buat pun maybe yg simple2 aje dlm dewan. huhu

    ReplyDelete
  5. puan hani~kiut banget.mane entah nak beli benda alah tu.hoho

    hana~kan parents biasanya tak kasi.mesti rasa membazir je.tapi tula zimie macam nak buat jugak lah.mesti besttttt.insyaAllah kalau menjadi la niat ni.aminnnn

    ctkp~haah nampak dekat entry yang siti pos haritu.tak ramai orang tau pasal photobooth ni.lagi2 org melayu :)

    ryn~hehe tula psl.zimie wat kat dewan.hrp2 masih terkawal.

    imy~suka banget!saya juga tidak tahu.tapi kalau ada org nak realisasikan, saya on jek :P

    ReplyDelete
  6. ya rabbi!comelnyer!

    hai* lambai2 balik* hehe.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)