Monday, September 12, 2011

DIY : Kapur Tulis

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Today rasa nak menulis lagi. Menulis la sangatttt, gambo je banyak. Hahaha. Sedang cik zimie membuat kerja-kerja tergendala di ofis, sempat lagi menjeling2 tajam dekat pc. Survey idea dan benda2 best untuk DIY. Then suddenly terjumpa ini.

Its DIY Chalkboard aka Kapur Tulis.


Rasanya ini je paling simple untuk DIY centerpiece dekat meja tetamu. Hahaha pemalas punya budak kan? Bunga dalam mangkuk ke hape. Pastu tulis la nama cik zimie dan encik ehem2 EF :P



Rasanya board macam ni kedai Daisho RM5 banyak jual kott. Boleh mintak nasihat b2b cik Nora kita. Dia tau. Hihihi.



Semua mengunakan tema kapur tulis a.k.a chalkboard.
Kalau jadi buat, kena la carik kapur tulis warna warni. Kalau tak jumpa gak kat kedai, pergi pinjam dekat sekolah mana2. Erkk tapi sekarang pun, banyak sekolah pakai whiteboard je. Boli sendiri sudeh. Kedai banyak jual okkk. Tak kuasa mak nak pinjam.

Actually cite pasal kapur tulis ni, CZ ada pengalaman ngeri. Masa tu darjah 5 ke 6. Time tu CZ memang jenis suka conteng2 depan papan hitam tu. Kebetulan tangan kanan pegang kapur tulis. Tangan kiri pegang makanan. Time tu entah macam mana TERmakan kapur tulis. Terus ngappp tanpa berfikir panjang masuk dalam mulut. Kahkah bayangkan macam mana? Terus mahu muntah hijo untuk membuang segala habuk kapur itu. Euww anti betul aku dengan kapur tu sampai sekarang. Sadis betul kisah kanak-kanak ku itu kan? Hahaha

Cerita lama toksah dikenang. :P

Apa pun, tengok orang lain semangat DIY, terasa semangat berkobar-kobar. Haritu nampak bunga 3D dekat dress kahwin sebuah butik. Terasa nak DIY gak. Amboi semualah aku nak DIY kannnn. Last2 takut ke laut je semua dek kesibukan kerja dan sindrom M. Hahaha doakan ye tawan-tawan supaya menjadi realiti. Amin ;)

10 comments:

  1. cute je! go zimie go..hehe.. gdluck ok!

    ReplyDelete
  2. tp kn, kalo ada tgn yg gatal, habis hilang semua tulisan tu nnti...hehe

    ReplyDelete
  3. zimie.... hana ada pengalaman yang sama lah... masa tu darjah 4 kot.. tangan kanan pegang kapur, tangan kiri pegang makanan love letter tu.. kan sama2 bulat.. sekali hana masukkan kapur dalam mulut.. uwekkk.. nasib baik takde org nampak.. hahaha.

    ReplyDelete
  4. hahahah..zimie..tergelak nida time baca ni tau..nasib satu ofis da blik..klo x mesti diorg pelik..hehe..

    ReplyDelete
  5. dear, dekat daiso ada mcm2 board untuk DIY yang boleh di applykan di pasu, pinggan dan sebagainya ehehhe. selamat mencuba !!

    ReplyDelete
  6. good idea cik zimie! memang kalau dah tak sempat, ni salah satu idea yg boleh praktikkan kan! heee.

    oh oh oh hajat di hati sy pun nak DIY segala benda! apekan daya~~~~ wuu

    ReplyDelete
  7. sfarlina~hehe cute kan?cayok2 :D

    nana~tau takpe.tangan budak kecik yg tak reti duk diam :P

    misssunshine~kita serupaaaa.hihihi kelakar kan kalau nak kenang.entah hape2 je.smpai skrg teringat2 je :P

    nida~ayoo sampai macam tu skali.hover la nida ni.hikhik.

    nora~thanks dear.hehe saya akan cube jalan2 di daisho.hrp2 dpt ketemu board tsbt hehe

    imy~thanks dear.mari kita praktikkan.hihi jimat dan memudahkan!!:)

    ReplyDelete
  8. betul gak ckp nana..ader yg gatal tangan sudah..! :)

    ReplyDelete
  9. Hi dear,
    If you looking for your ideal invitation card for your big day? RENDA PUTEH specializes in handmade, beautifully crafted, lace, simple and elegance design that can suit your theme.

    Visit our blog now!

    rendaputeh.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. nice ideas la zimie hehehe..nk jugak la heheh

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)