Wednesday, September 21, 2011

Cacamerba[dot]com Update

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Rasanya ni dah masuk empat lima kali create post,save lepas tu simpan buat pekasam, Last2 tak jugak publish! What happen to me? Rasanya blog saya ni dah semakin memboringkan anda semua ke? Tapi tengok readers makin lama makin meningkat. Siapa yang baca blog aku ni eh? (Of coz la b2b ketuk kang) No I mean, sejak dua menjak ni, serius cik zimie blur tahap cipanzi. Wedding progress yang takde. Saya tiada apa yang nak diupdate kan, selain benda yang sama. Survey OP dan Butik Pengantin yang tak habis2. Budget pon tak banyak. Kalau boleh untuk OP nak under 2K ke bawah. Butik Pengantin pulak nak survey Baju2 sanding, mini pelamin, MUA, etc. Budget under 2K jugak. Agak2 dapat ke? 

Haritu survey dekat mana entah (ok fine dekat sebuah butik besar di Bangi), baju sanding L+P kalau sewa (means buat baju baru + butik amik semula) = RM1500. Errr tak rasa melampau ke? Kau fikir kau tu divaaa??? T_T Hurm yang CZ pergi tu, maybe tempat yang mahal kot. Tapi memang banyak pilihan, cantik2 gak semuanya. Ke anda semua rasa 'memang itulah Harga sekarang' Hahaha cheapskate betul.

Dan kalau sewa yang dah ada L+P, cost terbakar adalah RM1000. Memang macam tu ke harga sewa baju? Ohmygoshh tidak ketahuan harga memang macam tu. Mampukah budget diriku serendah 2K itu plus mini pelamin, MUA, etc? Hadoi saat ni rasa nak terjun dalam laut je. Stress.

Kisah OP pulak, haritu berjumpa dengan seorang rakan. Erm takla rakan sangat. Jumpa 2,3 kali tapi consider as rakan sebab ada kene mengena dengan business yang CZ kendalikan. Hahah. Beliau memang dalam line pgotography. Pernah jadi OP untuk beberapa rakan CZ jugak. Haritu mintak quote dekat dia. Tengok harga OP untuk nikah+reception = RM1300. Ohmygosh lagi sekali. Murah. (Mudah terpedaya cik zimie ni) Tapi belum tengok hasil lagi. Katanya akan bawak album dan contoh2 gambar yang dia pernah rakam. End of this month baru leh jumpa. Tapi katanya boleh check dekat Facebook Page : ArazyMarzuky Photography

Ye benar. Saya hanya mahu yang mura-murah dan berkualiti. Ada?

Aaah tidak sabar mahu ke Pameran Pengantin di Ampang Point. Maybe kami (Berjaya paksa kesayangan EF join) akan pergi hari Ahad since sabtu banyak gila kerja open house. 

Will update the findings later. Da.

 

13 comments:

  1. mule2 sy pun camtu gak. asek update pasal pakej andaman jee... tp satu je cara nak lenyapkan daripada terus fikirr je...so awk terus la book mak andam yg awk nak tu pastu tak yah lagi da nk fikir2, tp ambik masa jugak la...hehehehe wish of luck dear!

    ReplyDelete
  2. xpernah lg ade pglmn bab n..tp bile bc blog b2b yg ade..mmg byk membantu..hope sume berjalan lancar..wish u luck dear..jgn cacamerba ngat k..hehehe(^_-)

    ReplyDelete
  3. zimie.. memang murah harga OP tu... kalau service ok, book cepat2 zimie.. ^_^

    ReplyDelete
  4. ade zimie yg murah and berkualiti yg pentg kne rjin gle survey mensurvey ni..

    ReplyDelete
  5. ade zimie yg murah and berkualiti yg pentg kne rjin gle survey mensurvey ni..

    ReplyDelete
  6. warghhh .. mmg la pikir bab baju jd gtu zimie .. tu yg ryn decide tempah je .. at least kalo burn RM1k++ pun still hak kt then leh pki if de pe2 event kan ..

    ReplyDelete
  7. kite satu geng! nak murah..tp berkualiti...bukan tak ada..ade..cume kite je kena pndai carikan..chaiyok! hehe

    ReplyDelete
  8. RM1300 utk 2 event tue mmg murah la zimie.. kena cepat2 booked..nnt tkt date diaorg full..

    Btw Zimie..umah lieza dkt ngn ampang point..nnt bole la roger2 kalu gi pameran pengantin tue..=)

    ReplyDelete
  9. mmg tul2 cheapskate nie namenye hehehe..ade kot hrga2 yg zimie nk tue tp maybe keta keep on searching lg..haaa p pameran pengantin..nego2 ble dpt la tp pilih butik yg dipercayai..tkut hrga murh n hasil keje pun sama mcm hrga kn x nk la mcm tue hehehe

    ReplyDelete
  10. hahaha adoi tak pepasal kene cop cheapskate oleh uya.gagaga

    lieza~insyaAllah nak pergi.ahad ni tapi ptg2 sikit.hehe jom2.

    thanks korang.nanti saya kene survey lagi (berapa byk survey da hahaha ayoo pening mak)

    ReplyDelete
  11. http://dehumairachocshouse.blogspot.com/2011/09/promosi-untuk-bakal-pengantin.html



    jom tengok sini...

    ReplyDelete
  12. dear, RM1300 tu rasanya memang murah dah tu. kalau ok, disarankan booked. hehe. bab baju & MUA tu rasanya ada insyaAllah dalam budget yg you nak tu tapi kenalah rerajin survey2 lagi. caiyok2!! ;-)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)