Monday, August 15, 2011

Pinggan Mangkuk Corelle Best Ke?

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Tajuk tu sounds makcik-makcik tak? Hihihi Actually CZ just want to figure out any market for Pinggan Mangkuk Corelle from US tu. Kat bumi M'sia ni ramai ke yang berminat? Ok dah start mood berjiwa jual-beli ni. Hahah Hal ini terjadi kerana adikanda CZ akan tamat pengajian di US tahun depan. Jadi, CZ ingat nak angkut-pinggan-mangkuk-yang-best-best dari sana. Boleh juga buat koleksi untuk rumah sendiri bila dah kahwin nanti. :P

Ehem2 mari lihat kelebihan beliau..

Kelebihan Corelle:

1) Tahan panas ( Boleh masuk microwave)
2) Ringan
3) Tidak mudah pecah
4) Design yang cantik
5) Berkualiti

Rasa2 kalau jual kat sini, ada orang nak beli tak? Anyone? Hihih saja try testing tanya2. CZ nak try brand Corelle dulu. Kalau ada yang nak beli, boleh nak songlap banyak2 set ke dalam Malaysia :P Juga untuk tabung 3K. Hip hip horray!!

Harga? Of course la murah compare dari sini. Kalau tengok2 kat Jusco, dalam RM300-500 ke atas. Langkawi i'm not sure. Sebab tu cakap, if ada yang nak beli, boleh CZ belikan. Nanti CZ akan sumbat dalam kontena adikanda banyak2 (Ambil kesempatan).:P

Gambar rajah set pinggan mangkuk lebih kurang gini.
4 each:-

10-1/4-inch dinner plate
6-3/4-inch bread-and-butter plate
18-ounce bowl
11-ounce mug


Ada banyak design menyusul. Jika ada yang berminat, sila respon ye. Email pun boleh. zme.ayd@gmail.com Tapi beli tahun depan la ye :P

Kalau takde orang nak, takmau la beli. Nak beli 2 set je untuk rumah sendiri nanti. Hihih


16 comments:

  1. Hi, Congrats on your coming wedding!

    Have anything special for your special first night?

    here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

    Click Here: Lingerie Cabin

    ReplyDelete
  2. wowieee CZ nak beli untuk rumah baru ye nanti? heee. i selalu jugak dgar pasal corelle ni. branded thing, i guess. ;)

    i tak beli pun lagi pinggan mangkuk, sebab i fikir, mesti dpt byk byk hadiah pinggan mangkuk org bagi nanti. hahaha. perasan je kan org nak bg hadiah? LOL :D

    ReplyDelete
  3. i pn same cm org atas. harapkan hadiah org dulu. ;p

    ReplyDelete
  4. zimie, price per set bep kalau dr US..berminat ni

    ReplyDelete
  5. imy~yup2 rumah yang taktau bila.saje kumpul koleksi kot :P

    amy~hehe boleh gak amy.jimat tak payah beli.

    farah~i takley confirm dear. sebab kalau ikut rate US skrg, dalam rm200++ gitu.depends tahun depan rate US jatuh/naik :)

    ReplyDelete
  6. salam zimie, best gak. sy pun mcm berminat la

    ReplyDelete
  7. zimie, klau murah byk yaty pun nakkk. ehehehe

    ReplyDelete
  8. haha..bru smlm zimie, satu family ckp pasal pinggan ni.. ermm harga dia mmg mcm tu..kt sini 3 biji rm490.. tgu jd mak2 la bru beli..hoho

    ReplyDelete
  9. ijan~wslm.ok nanti zimie masuk dalam list.ape2 email nanti, zimie email ye :)

    yaty~haha insyaAllah yaty.doa2 la rate US jatuh tahun depan.:P

    farlina~hehe memang mahal ok kat Msia. tu sebab nak borong banyak2. nak g US entah bile :P

    ReplyDelete
  10. my mom beli sblm dia kawen lg n sampai skrg tahan...pinggan tu la yg kitorang buat mkn hari2...mmg tahan lasak! hehe

    ReplyDelete
  11. nana~wow yeke nana?ni semangat berkobar-kobar nak beli pinggan corelle ni.arrh cepatlah tahun depan.haha

    ReplyDelete
  12. zimie..bg nida as wedding gift la.. =p heheh...

    ReplyDelete
  13. zimie, nak request pinggan mangkuk tu as wedding gift hana boleh...? hehe, gurau2 je tau.

    ReplyDelete
  14. zimie, mcm menarik la..kalo murah boleh gak hehe :)

    ReplyDelete
  15. nida~haha buleh.tunggu next year ye.kte exchange wedding gift.hikhik.

    hana~kehkeh buleh2.jawapan sama macam nida boleh?haha :P

    emie~amboi.laju je.tula ni tengok sambutan hangat je.tu belum masuk yang email.insyaaAllah zimie akan bawak pinggan mangkuk corelle next year.tunggu dan lihat.jengjeng :D

    ReplyDelete
  16. Saya terbaca blog ni..kalau nak tompang beli boleh ke dah terlewat?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)