Thursday, August 25, 2011

Door Gift Masa E-Day

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Oh ke manakah Cik Zimie menghilangkan diri? Dikala sibuk tanya2 nak review yang mana satu, tibe2 beliau menyepi. Macam cipsbanyak. Kejap ada kejap takde kan? Ada sesapa rindu dekat I ke? Ekeke Actuallyyyyyy, si CZ tu kan sangat la busy macam semut 2 hari ni. Sobsob. Ni semua pasal kerja,bisnes,kerja,bisnes. Akhirnya blog pon terabai. Tima kaceh banyak2 dekat Kina sebab tolong jadi promoter yang berjaya untuk blogshop CZ yang tak seberapa tu. (Maluuuu. Masuk muka dalam bantal) Tapi singgah la ke sini ye. (Nak gak promot tu. Ekeke)

Ok jom zaaassss to the topic. Banyak pulak Cik Zimie tu bebel petang-petang kan. Takut orang yang baca pon boring. Pfttttttt. Mula2 kan nak cerita satu persatu. Oleh itu, resepi masakan kita pada hari ini adalah berkaitan Door gift!!!! masa majlis tunang tempoh hari. Bebudak yang baca belog ni mesti tau kan pasal post ni {LINK} Ala yang pasal teaser-teaser gedik tu. Hihi. Hanya ada beberapa bebudak je yang jawab betul. Sama taste la kite. Kehkehkeh hige ten!!!

Nak tau ke mana satu yang CZ pilih? Inilah dia.

Dalam banyak-banyak design, pi amik design thank you tag ni. Ekeke terasa macam suweet gitu. Kahkah. Ada cerita di sebalik paper bag ni. Malas nak cerita. Buat malu je. Btw, Door Gift ni a.k.a Paper Bag ni saya DIY sendiri. Tapi memang betul terasa kepuasan di dada. Hihi. Hello buat 20 keping boleh la. Kalau 1000 pcs, alamatnya masuk hospital lah tangan dan jari ini. Huahua.

Dalam Paper bag tu, CZ just letak gula-guli, cokelat-cekelat dan sebiji MUG. Hahaha si CZ tu kan tak habis-habis dengan MUG. Nanti masa kahwin pon nak bagi Telur + Mug katanya. Kikikih

CZ letak MUG ni..

Beli dekat Ayer Hitam, Johor. Masa tu tak ingat sebab pe pergi sini. Maybe sebab balik kampung kot. 2 bulan selepas majlis uuuuu i beli mug ni. Excited tak excited i. Hahah yang ni bonda sponsor. Ala beli 20 ketul je. RM1.90 seketul Murah tak? Tak tau la belah lelaki buat apela dengan Mug ni. Entah2 letak pensel dengan pen tak? Itu CZ.

Kemudian, letak la cekelat-cekelat dan gula-guli tu. Yang ni CZ beli dekat Jusco je. Takde brand pon. Jimat punya pasal. Keskeskes. Untuk kanak-kanak oren dan ribena pon CZ kasi ni. Yang ni pon DIY sendiri. Time tunang boley la nak DIY, setakat sehelai dua kan?

Jadinya, itu lah alkisah tentang Door Gift ku di hari yang berbahagia ini. Simple je kan? Semua DIY ok. Beli bahan mentah je. Happy sangat bila DIY ni. Rasa macam berbaloi-baloi je mengalami luka-luka di tangan bila tengok hasil ni. Hahah dasar tangan tak bedung memang gini kotttt ;P



p/s: Selamat berbuka puasa kepada semua. Harini CZ berbuka dengan Nasi Kerabu my favourite. Namnamnam :D

14 comments:

  1. qis pun tgah pening tak tau nk bg ape utk doorgift e-day nnt...hehehe..

    ReplyDelete
  2. gula guli tu sehelai dua ek zimie..kekeke..

    ReplyDelete
  3. sehelai dua die tu mcm tulaa nida.........!!! hahaha.....

    vintage lg kelasss u bubuh mug seramik........! hik3

    ReplyDelete
  4. amani~hehe bagi simple2 je dear.jangan bazir sgt e-day ni.haha nasihat dari pakar.

    nida~lebih kurang la yang.cut cost.hahaha

    cik lijah~Ooooo u ngumpat i yek.babab kang.hihihi kelassss kan vintage.vogue gituu.kikih

    ReplyDelete
  5. betul 2 zimie .. nnti nk kwin lg byk gune duit so x pyh membazir .. tp kan kire zimie rajin la .. ryn dh pikir bende yg sgt simple n sgt sesuai utk org mls mcm ryn .. hehe ..

    ReplyDelete
  6. hehe. pantas CZ kita! comel je beg dia tu! suka...hehe

    ReplyDelete
  7. kaum ibu suka la kalo dapat mug cam tu, time ieda tunang dulu pun letak benda alah nie ^_^

    ReplyDelete
  8. wahh..

    dah siap dh..

    gadis punyer lom siap lagi..
    masih dlm progress..=)

    ReplyDelete
  9. hehe..sama2..nanti nak tempah ng zimie printing! nak harga spesel bleh?hehe

    ReplyDelete
  10. ade lg tak zimie? nak satu..hehe

    ReplyDelete
  11. kak long bg muffin je dlm tu...boleh? lagi simple...adoi! ;p

    ReplyDelete
  12. ryn~agreed with u.hehe

    put~suka gak.kikikih.ngade tau!

    ieda~wah sama taste kan kaum ibu kte.hehe

    gadis~nanti da siap bgtau tau.nak skodeng.haha sama2 kita nantikan..

    kina~buley2 takde hal la kina.insyaAllah kalau sihat dan masih hidup di muka bumi ni.ekeke.

    tqah~invisible sudah.haha tuhla dah pi bagi semua kt pihak lelaki T_T

    kaklong~ok gak dear letak muffin.boleh makan2.suka!!!:)

    ReplyDelete
  13. hi. ;) i pon plan nak guna brown paper bag mcm nih untuk door gift i and yours ; comel. :) you beli kat mana eh brown paper bag tuh?

    ReplyDelete
  14. hai farah,

    i DIY sendiri je.beli brown paper kat kedai pastu lipat2 la.hehe sebab tak banyak kan?rajin kan diri la DIY.gigih kan?:P

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)