Friday, August 5, 2011

Apa Akan Terjadi Pada Tarikh Dewanku?

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Selamat hari Jumaat. Patutnya hari ni hari paling best. Betul tak tawan-tawan? Esok cuti. Yahoo.

Tapi hari ni hari yang menambahkan cemas dan nervous di dadaku. Tidak lagi gembira dan excited nak menyambut hari Sabtu dan Ahad. (Tapi happy sebab dapat puasa esok) Pastinya sebab kes semalam. Siapa tau angkat kaki atau boleh scroll ke tarikh semalam.

Dah call pegawai tu tadi, setelah aku bebel2 pasal si Roza tu, dia cakap la "Yela, biasalah manusia. Ada kelemahan". Sebab dia pun taktau menau pasal ni. Maybe si Roza tak bagitau dia kan? Haih. My mistake sebab tak pergi call pejabat untuk DOUBLE CONFIRM tarikh tu.

So si pegawai tu suruh tunggu hari Isnin depan untuk dia confirmkan dengan orang yang booked tu a.k.a rival (musuh) ku wether dia masih berminat nak ambil tarikh tu atau tak. Kalau si musuh tu confirm, memang musnah harapan ku untuk dapat tarikh 9 June tersebut. Namun, misal kata si musuh TIDAK jadi ambil tarikh tu, nama ku akan terus dimasukkan ke dalam tarikh itu. Pada masa yang sama, disuruhnya follow up Isnin tu juga untuk kepastian.

Jadi harapan yang ada hanya 50-50. Menambahkan nervous didada dan dipankreas. Ya Allah benarkah dugaan ini? :-|

Dengan tidak melengahkan masa lagi, aku beritahu si pegawai tu tentang anjakan tarikh ke depan, means awalkan tarikh pada 2 June. Katanya tarikh tu masih kosong. Good. Belasah jela tarikh mana2. Asalkan aku dapat kahwin (Hihihi). Padahal dalam hati tengah berduram durja pasal kes dewan ni. ya Allah tabahkan hati hambaMu yang pasca hina ini.

Sekarang ada dua kemungkinan. Apakah yang akan terjadi kepada tarikh dewan ku? Masih samar-samar. Tunggu dan lihat hari Isnin depan baru boleh buat keputusan.

(-_-'')

15 comments:

  1. insya'allah...smua akan setel n u akan adapt tarikh yg u nak tuh..jom kita doa ramai2...

    ReplyDelete
  2. zimie...i doakan u dapat tarikh tu! amin~ hehe

    ReplyDelete
  3. enul~thanks dear.doakan tau.

    atiqah~dekat dewan gemilang felda.kat kelana jaya.huhu

    nana~thanks dear!!doakan tau.nervous nye nak tunggu isnin.cepatlah doreamon kasi pintu masa depan.hehe

    ReplyDelete
  4. ckp la ko dah book first before rival. suh org dewan tu ckp ngn si roza..cannot loose d battle! btw sapa yg inform korg dewan tu dah kene book?

    ReplyDelete
  5. ila~bapak aku la gi tanya si pegawai tu.rupanya ada orang dah letak nama.tuhla tension aku.roza ni memang takley diharap.aku pun igt nak suruh pegawai ni cakap dekat roza.

    ieda~plan nye camtu la if takde tarikh lain yang sesuai.huhu

    ReplyDelete
  6. hopefully u dapat dewan yang nak tu, insyaallah. :)

    btw, salam kenal.

    Anna. XD

    ReplyDelete
  7. Sabar zimie.. sabar.. InsyaAllah, zimie dapat dewan pada tarik yang zimie nak tu..

    At least, Zimie ade plan B. Even kalau tak dapat dewan pada tarikh asal tu pun.. mesti ada hikmah di sebalik yang terjadi. Think postive Zimie.. Semiga dipermudah segala urusan.

    ReplyDelete
  8. hana~tula hana.tgh sabar ni.tak sabar nak tunggu keputusan isnin ni.huhu

    ReplyDelete
  9. zimie : be strong..!! insyallah bole settle cpt. wish u all the best!! =)

    ReplyDelete
  10. errk. saspennye zimie. i baru tau kisah u ni. doa byk2. harap2 u dpt tarikh tu. ameen..

    ReplyDelete
  11. fira~thanks dear.hopefully macam tula.selagi dewan tak setel,selagi tu neves je memanjang.huahua

    amy~saspen kan amy.sobsob.harap2 la dipermudahkan semuanya.amin..

    ReplyDelete
  12. ha da isnin ni so wats d news???? dpt tak date u tue..??

    ReplyDelete
  13. renee~yaAllah renee nasib u remind kan i!!boleh pulak i lupa pasal ni.huahua ok baru nak follow up ni.anything will update 2 this blog ye.hugs!!

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)