Sunday, August 21, 2011

6 Signs of Bridezilla

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Bridezilla ke Godzilla?(Actually Godzilla tu gelaran utk Bonda kalau nak takutkan kucing sebab kucing tu takut kalau Bonda pergi dekat2 dia. Kitorang cakap maybe sebab Bonda tu Godzilla kott) Ok ke mana arah tujuku?

Si ticker dekat projectwedding.com ni suka menakut-nakutkan orang tau. Ada pulak tiba2 CZ dapat email macam ni, Are You Bridezilla? - 293 Days Until the Big Day..

Cuba jangan menakutkan orang boleh? Huahua

Then, dia bagitau 6 signs of bridezilla yang MUNGKIN terkena pada batang hidungku sendiri. Lets cekidaut!!

Buat yang pertama kali mendengar/melihat words bridezilla, sebenarnya bridezilla bermaksud bakal pengantin yang terlalu menumpukan perhatian terhadap persiapan perkahwinan sehingga tidak dapat berfikir secara logik. Sama juga seperti Godzilla yang tidak putus-putus menyebabkan kemusnahan kepada alam sekitar. Contohnya dengan menyakitkan hati pasangan, keluarga, rakan-rakan dan orang lain. Permintaannya yang tinggi (high demand) menyebabkan orang lain kurang selesa dengannya. (Haha boleh paham tak ayat ni. Ayat Kamus Dewan. Try translate from BI-BM)

Kejap tengah pikir, aku kah bridezilla ini? Ada sesapa boleh jawab tak? Hihi.

6 signs of bridezilla:

1) Tidak bersyukur dengan pertolongan yang diberikan oleh keluarga dan kawan-kawan. Seorang yang sangat tidak sabar dan bersikap bossy,semua nak kena dengar cakap dia. Huahua. (Sometimes saya begini. Kesian Bonda dan Ayahanda. Tak pepasal di cop anak XXXX. T_T. Ampunkan zimie. Sobs)

2) Micro management - Semua benda dia nak pikir. TOO details!! Dah ada wedding planner (WP) biar jela WP tu yang fikir. Yang kau nak sibuk2 fikir tu kenapa? Huahua.

3) Ketagih pada Online Wedding Registries (Macam aku je tuh. Ngeheh)

4) Kehilangan kawan-kawan - Sebab? Kawan-kawannya pun takmo layan dia yang banyak songeh. Asyik bercerita pasal kahwin, honeymoon, kahwin, honeymoon. Bosan barangkali. Akhirnya mereka menjauhkan diri daripada bridezilla ini. Sadis kan?

5) Mudah emosi dan cepat je nak gaduh kalau ada benda yang tak meet-the-expectation (Kind of perfectionist)

6) Tidak pernah puas dengan apa yang ada. Daripada baju kahwin sampai lah ke manicure. Hukhuk.


Jika ada ciri-ciri di atas ni, maknanya anda adalah seorang Bridezilla. Nasib tak jadi Godzilla kan. Badan besar kulit keras kering macam dinasor (gambar) atas ni. Siap dengan api. Mana2 yang tak disukai, di fire nya orang tu. Kehkeh.



p/s: Kejap lagi nak tengok album Tunang. Oh nervous yang sangat!! Doa-doa lah ok ye.

12 comments:

  1. zimie.....kite mcm ade tanda2 bridezilla jek.....muahahahaha!!!

    nasib baik cik abg otromen...sekali otromen pakai kuasa saat2 genting tu, bridezilla trus jd baik......ngeh3....

    ReplyDelete
  2. hana pun ade satu ciri bridezilla... huhu, sebab tu harini dalam proses menerima kenyataan... huhu

    ReplyDelete
  3. insyallah...kak long tak mcm tu kot..kak long cuba control emosi ni ke arah perkara yg satu je..biar balance ye dear.!..

    oh...best nyer NAK TENGOK jugak gmbr tunang cik zimie...kak long lak tak sabar,.,...hehehehe ;)

    SHARING IS SEXY ye dear! ;P

    ReplyDelete
  4. tsk tsk tsk....jgn jadik bridezilla ke..godzilla ke...kang kawen sorg2 kang jawabnye....mozilla firefoz tape...hehe

    ReplyDelete
  5. sabar2~ jangan mengamuk.hehehe
    mmg nk kawen bykkk benda nk fikir. tpi kte kena fikir positive je. chayok2 dear~

    ReplyDelete
  6. huhuh..xmo jd bridezilla.. betul ckp cik puan mimi, kite mesti positive selalu!! tenang & cuba kawal emosi...;)

    ReplyDelete
  7. hehehehe Alhamdullilah so far xde ekekek so far la :P

    ReplyDelete
  8. takutnyer akan jadik bridezilla... ciri2 micro-management tu mcm da ade..gah.. T_T nak jadik meowzilla voley? hehehe...

    ReplyDelete
  9. lijah~ekeke comelnye cik abg otomen ye.fireeee hihi

    hana~mari sama2 terima kenyataan.tak susah pon.redha je dengan apa yang tertulis.cewaah hehe

    kak long~hihih excited je dier.

    payid~ala nak jugak jadi bridezilla.nak jugak.masih manusia.bukan godzilla.mozilla firefox nanti jadi musang.hahaha

    cpm~thanks dear 4 advise.+ve +ve.hehe

    ReplyDelete
  10. cinderella~betul2 kadang2 memang emosi.tu psl kene kawal dr awal ni ha.bagusla dah sedar dari awal ni.hihihi

    nora~wahhh dlm byk2,nora la bride paling cool.tabah dan terima seadanya.i like.kene contohi ni:)

    renee~ekeke comelnyeeeeeeee renee jadi meowzilla.kalau ade picca,ley nak tgk??hikhik sengih je i di pagi hari ni.

    ReplyDelete
  11. hari tu dh terkena simptom2 di atas..huuu..heeeee

    ReplyDelete
  12. Hi, Congrats on your wedding!

    Have anything special for your special first night?

    here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

    Click Here: Lingerie Cabin

    or Click Here: Lingerie Cabin@FB

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)