Wednesday, July 13, 2011

Tadi Sedih, Sekarang Gembira

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Sebenarnya malam tadi, balik2 kerja aku dihambat rasa sedih teramat. Yelah ditinggalkan seorang diri dalam rumah. Adik, abang pergi Stadium Bkt Jalil tengok bola. Bonda outstation. Ayahanda masih lecture. So siapa yang tinggal dalam rumah? Aku dan kucing gemuk jela. Duk diam2. Alarm dah on. Scary takutkan perompak. Bukan takut hantu. (Alasan) Tibe2 nak benci kat abang, sanggup tinggalkan adik dia yang comel ni seorang diri. Buatnya diculik camne? Apa aku merepek malam-malam pikir bukan-bukan. Dia tak tau ke adik dia ni penakut???Sobs.

Lepas mandi, makan, tengah2 tengok Berita tibe2 didatangi seketul SMS. Ce teke ce teke. FMIL (Future Mother-in-law) a.k.a bakal Mak Mertuaku yang SMS. Pelik ni. Rupanya dia nak cakap terima kasih sebab bagi beg, blablabla. (Belikan beg masa pergi Spore haritu) Panjang SMS tu. Hati berbunga2. (^.^) Dah la keseorangan, ada juga mengingati diri ini. Sedar2 mengalir air mata. Ye saya cengeng. Nak buat camne. Hati selembut sutera. Hihi

Kemudian, macam nak call ke taknak. Ok fine. Angkat telefon, call FMIL. Bertanya khabar, etc etc, gelak2. Padahal aku jarang gila call FMIL. Ada la dekat setahun tak berbual (kecuali masa majlis Tunang tu la). Maaf kan zimie makcik. Zimie terkadang rasa segan. Macam tak tau nak berbual apa dengan makcik. Walau ape pun, zimie sentiasa doakan makcik sihat-sihat sentiasa :') Suka sangat dapat berbual dengn my FMIL. Mengadu nasib cakap nanti anak dia dah kerja jauh. Tapi my FMIL ni macam tak paham je. Dia cuma cakap 'Nak buat macam mana. Dah ayad dapat kerja situ' Makcik tak paham ke?? Tak paham takpela. Saya pun tak paham gak. Huahua.

Memang la, kita sebagai bakal anak menantu kena la juga start the engine. Tanya khabar, etc. Yela kata nak jadi anak menantu kesayangan. Kan??? Hahah over gitu. Ape pun, lepas dah berbual dengan my FMIL, terus rasa bersemangat. Dah tak sedih2. Dan tup tup ayahanda pun pulang ke rumah. Yeay ada kawan nak gaduh ;P

Dan...

Lagi satu perkara yang mengumbirakan diri ini adalah saya dapat hadiah kereta!!! Hahah oh tidak. Rupanya Ira a.ka Put down the pen bagi saya voucher sempena entah-ke-berapa-followers dia tu. Haha. Dia nak bagi kat Farah, last2 terbagi dekat Zimie. Jauh benor bezanya. ;P

Ingatkan Ira main2. Sekali betul kau dia pos!! Sanggup Ira menghabiskan wang tabungan perkahwinan sebanyak 60 sen beli setem semata-mata bagi voucher ni!! Jumpa zimie nanti claim tau. Zimie belanje eskrem Paddle Pop. Hihi. TQ so much Ira. Suka sangat!! You make my day. Siap ade ayat-ayat chenta lagi. Haha itu tipu. Jom jom dating kat Putrajaya (mentang2 rumah dekat). I beli, u tolong makan ye. I cepat kenyang, perut kecil macam semut. Haha

p/s: Happy sangat hari ni. Kesayangan kesemua kebloggeran. Xoxo!

25 comments:

  1. zimie...cengeng ek??? org jhr je selalu guna perkataan tu...

    excited ek borak dgn FMIL..el, alhamdulillah dgn FIL. enjoy je...ade je aktiviti.. btw, jgn sedih2 ek..

    ReplyDelete
  2. hahahaha kelakar ayat zimie "Tak paham takpela. Saya pun tak paham gak. Huahua."

    ReplyDelete
  3. nampak sangat zimie tengah gembira sekarang ni... hehehe... teruskan kegembiraan tu tau... zimie, tengah duduk sorang2 lagi ke tu? Jangan pandang belakang tau... huhuhu ^_^

    ReplyDelete
  4. besnye zimie leh ckp2 ngan FMIL...hepy 4 u dear

    ReplyDelete
  5. el~haah mak zimie org johor.terbawak2 la tu bahasa sana.hihih

    nana~seyes nana.nak suruh FMIL paham tapi diri sendiri pon tak paham.ape da.i ni malam2 mereng sikit.hahah

    hana~okla nana.mula2 siap nagis.air mata bertakung.hahah ntah ape2 la budak manje ni kan.

    erkkk tak duk sorang2.ayah balik dah.weeee ;)

    ReplyDelete
  6. azie~tak gak azie.shy shy kucing gak.tadi pon wat2 peramah gitu.macam hipo la plak kan?hoho

    ReplyDelete
  7. hihih kite pun da lame tak contact FMIL..tak tau topik ape nak ckap..so ingatkan raya ni nak bg kuih raya..hehe..

    wahh da smpai pun voucher! hahaa tulisan I buruk..enjoy your meal~

    ReplyDelete
  8. kalau dah rapat dgn FMIL..nanti senang..rase bes sgt! hehe..tqa syukur dpt FMIL yg sgt bes.. =)

    jom2..blanje tqa gune voucher tu.hehe

    ReplyDelete
  9. zimie, ct pon jarang call FMIL sbb kes x tau nak borak ape la. Lagipon FMIL jenis yg x byk ckp. ct ni klu org senyap automatik jd mati kutu.

    zimie agak klu xde geng nak mkn ajaklah. putrajaya ngan bangi apa sgtlah kan.. ahaks

    ReplyDelete
  10. hahaha...kalo kak long lagi best n aka malu gak...ahaks....

    bakal mak mertua kak long lagi slamber pagil diri dia 'MAK'...

    adoi, lagi la kak long kaku nak pgil apa lak...kompius nak pgil mak gak ke...mak cik..

    sampai bakal bapak mertua pun ckp..."awak pgil diri awak mak pada bakal menantu kita"...adoi...rasa nak tutup je muka ngn kain guni...malu bukan kepalang...hahahah =)

    pe pun, hope kita sama2 dapat mak mertua yg best kan..amin

    ReplyDelete
  11. ira~thanks syg!aha good idea bagi kuih raya.nak try gak la bagi FMIL tok raya thn ni.hihi

    tqah~kan kan?yela baru la terasa family.zimie belum lagi rapat.baru dalam proses. ;p

    ct~haah samo la kite.cam segan2 gitu.nak tak nak,kena la jadi peramah.hehe ptg ni nak try beli la.meh dtg rumah meh.ekeke

    kaklong~hehe kelakar jela .zimie segan kot nak panggil MAK.agagaga takpe2 tu tandanya cepat mesra kaklong dgn FMIL.petanda baik:)

    ReplyDelete
  12. uya duk presint 9 hehe..nk dating jugakkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  13. zimie,i pun tatau nk borak apa dgn fmil.tak penah call pun.penah ckp masa b4 tunang kalau dia dtg kl,masa tunang,after tunang masa pergi rumah dia kat kuala and then br2 ni on phone pasal isu dulang hntrn etc.hahaha.segan kottt.malu la..hahaha

    ReplyDelete
  14. best la dapat FMIL yg baik camtu ar...calling2 la selalu...hehehhe

    ReplyDelete
  15. mmg kte kena bina hbgn baik dgn FMIL sblm kte kahwin ..+ time tunang2x ni...ms tu la sesi slg kenal dgn lbh dekat...nanti kawin, x kekok rs nya zimie

    ReplyDelete
  16. xtau nk start enjin camne.. kdg2 blur.. melainkan ade topik xpela.. tu pun kdg2 jenuh pikir topik nk sembang.. huhuuu

    ReplyDelete
  17. uya~mari mari.ekekeke

    lisa~ape u pk i tak malu?hahaha igtkan i sorang je malu taktau nak cakap ape.i belasah je.buat-buat peramah.hahaha

    cik kamoo~jarang lah kol.ni lepas da betunang,baru terbuka hati nak koling2.hehe

    mia~time kaceh mia.saya setojuuuuu!tapi kan segan wooo.rasa macam 'eh tersalah cakap ke' atau 'ape la makcik ni pikir'.rasa macam pura-pura sgt.normal kah ini?tapi niat kita baik.

    maria~same la dear.tu pon dah dekat2 raya ni boley la koling.ade la jugak topik.cakap pasal puasa, raya, etc.huhuh

    ReplyDelete
  18. la..ye ke??? ramai gk ye ada asal usul org jhr..ekekekee...xmo cengeng2 lg ek..ayah el pgl el gonjol..Suami el xfhm tp dia gelak je ikut ayah el gelak,.

    ReplyDelete
  19. el~tula cengeng manjang.ntah ape2 si zimie ni.hoho

    btw haritu blogwalking ternampak el punye one of vendor si chika.macam penah dengar je nama tu.chika tu yang die tu gempal2 sikit ke?rasa mcm my cousin pernah hire die je aritu.ke zimie salah?

    ReplyDelete
  20. el pun gembeng gk.. cengeng ikut masa...
    a'ah,dia la.. cntik kan dia make up? kebetulan ms el nk hire dia xsempat sbb dia ada hal... tp semua guna dr butik dia...MUA dr org dia gk la...=)

    ReplyDelete
  21. tertarik ngan tajuk blog ni. terus akak singgah dan follow sekali

    nnt follow akak plak eh..

    maceh

    *__"

    ReplyDelete
  22. el~hahah tula.cousin zimie tu baik betul dgn chika.kebetulan sama la plak kan.memang cantik,pelamin, etc.sukaaa :)

    NM~thanks kakak.ok selalu2 la jalan2 sini ye :)

    ReplyDelete
  23. heee.....el pun suka. sbb ni pun adik el yg suggest. harga pun murah boleh dirunding. dia semua ada. catering,khemah, spa everything la. complete. sape duk JB senang kan. tp aritu dia amek tempahan dr shah alam tau....

    ReplyDelete
  24. el~wow review yang baik ni.haha jauh gak ur WP berjalan sampai ke SA lak tu.time zimie tak sure lagi nak amik MUA ngn sape.blur gela.huahua belum habis survey.

    ReplyDelete
  25. haaaa...tau xpe! xpe,slow2 tau...jgn rushing2. kalo mcm el dulu, decide nk kawin xsmpai 2bulan, then adik suggest sbb tau mata dia cmne. grab je....alhamdullilah, better than my expected...=D

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)