Sunday, July 3, 2011

Saya Bukan Vendor Pelamin

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Lately, saya selalu terima email bertanyakan tentang hal-hal pelamin yang nak disewa, etc.

Contoh email (nama dirahsiakan) : 'saya nak tanye about pelamin mini untuk tunang..ada budjet untuk bawah 400 x?untuk XX/XX/2011 ni.. kalau ada yg simple boleh x akak sms saya 012XXXXXXX ..saya masih mencari untuk tempah pelamin mini yg simple..tq kak..'

Errkk dalam hati 'Sejak bila pulak aku business buat pelamin ni??'

atau

'Muka aku ada iras2 Vendor/ Wedding Planner ke?'
Kalau ada, nanti lepas kahwin, aku buka business butik pelamin pula ye.
Hahah kidding!!!


So, sedikit curious di situ.

Kadang2 tak tau nak jawab apa. Last2 email tu terbiar 3-4 hari tak berjawab. Huhuh maaf saya bukan vendor pelamin, pencipta pelamin mahupun berkecimpung dalam dunia ini.

Tapiiii at last saya jawab jugaklah takut dia kecil hati.

'salam hai XXXX, maaf. saya bukan vendor pelamin. saya tak buat business pelamin. saya pun tengah cari orang yang boleh buat pelamin untuk majlis pernikahan saya. awak ada kenal mana2 vendor ke?thanks sebab bertanya :)'

Sopan tak jawapan ku?? Masuk akal tak??

Actually, belog ini dibina untuk saya kongsi hal-hal berkaitan perkahwinan dan pertunangan. Itu sahaja. It's all about MY WEDDING PREPARATION. Ingin ditekankan bahawa saya BUKAN VENDOR PELAMIN.

..tapi kalau nak SEWA DULANG sahaja boleh. Itu memang saya ade buat. Hihi
*oit sempat lagi promot*

Sekian terima kasih(^^,)


Yang benar,

13 comments:

  1. hahahaha zimie...lawak pon ada :P

    ReplyDelete
  2. maybe zimie ada buat artikel psl pelamin kot.. hehehe

    ReplyDelete
  3. zimie...pelamin free satu...!! muahahahaha.....

    ReplyDelete
  4. lawak..lawak..ble baca entry zimi dr awal hg akhir..dr nk buat blog persiapan kawin zimi...dh org ingt zimi ni vendor pelamin..aduhai..aduhai...sabo je la

    ReplyDelete
  5. kalau zimie ni vendor pelamin, hana dulu yang bokk kot... ^_^

    ReplyDelete
  6. nana~itulaaa pasal, cite kat encik tunang, terkekeh2 gelak.hahaha

    lijah~takdo makno nye lijah.hahah

    mia~itulah.zimie baca blog org kawin, tak plak terpikir nak order pelamin kat tuan punye blog.terang2 tulis kat situ 'belog persediaan tunang & kahwin'.conpius di situ.hoho

    hana~hahaha ngada je hana.

    ReplyDelete
  7. hehe...bnyak entry pasal pelamin kot..

    ReplyDelete
  8. haha. zimie, i nak tanya..u ade tak buat pemain kawen bawah 1k. i nak fresh flower. glemer2 gitu. tapi muraha. kalau ada, email i leh?
    hihiiii. :p

    ReplyDelete
  9. haha. suke part yg zimie reply blk tu. tanye blk kat die ade kenal mn2 vendor tak? comel je jwpn zimie.

    ReplyDelete
  10. nida~nak wat camne.suke tengok2 pelamin santek2.nak boowat tak mampu.ekeke

    amy~hahaha ngade amy.babab nak?

    ct~hihih tu je jawapan yang boleh difikirkan.i hope she understand.eceh ;p

    ReplyDelete
  11. maybe banynyk entri pelamin kot, suka ur blog sbb dpt share wedding preparation with ur...

    ReplyDelete
  12. i nak pelamin lebih bunga satu! tapi harga kurang ye! hihi

    ReplyDelete
  13. ieda~thanks dear..;)

    put~haha boley put.boleyy.nnt zimie gune bunga tutttttt.tak sanggup kang.;p

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)