Monday, July 18, 2011

Saja nak BUMB

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hai semua. Rasanya dah nak masuk 48 jam++ tak update my belog. Oh sungguh busy hari weekend ku. Isnin jua begitu. Orang lain monday bulus-bulus. Saya monday=hari kuat bekerja (hari ni jela) haha. Nak dijadikan cerita, dekat ofis, air takde (nak kata opis aku tak bayar bil air, itu aku tak sure) dan tiba2 balik rumah, elektrik pulak takde. Dugaan apakah ini?(-_-')

Tak kisah la pasal tu. Saya masih tabahkan hati sambil menaip ini belog.

Weekend lepas adalah hari paling best sebenarnya. Saya tak dating pun. Err cuma kejap jela jumpa sang tunang hari Ahad tu. Hihi. Sabtu diisi dengan acara memanaskan dan mengoyang2kan satu badan. Vakum, mop rumahku syurgaku ini. Membasuh baju bajuan. Ah sungguh selesa bila rumah dah berkemas. Kan kan?

Bila rumah dah bersih, boley la keluar rumah. (Keluar tanduk) Hihi ada appointment jam 6.15ptg menonton wayang di MidV with my BFF, ila. Kitorg tengok cerita perempuan-perempuan (bak kata my bff) iaitu Monte Carlo. Aaah kitorg sejak dari matrik suka cite2 tak-membangunkan-otak ni. Sangat best hokeh! I wish to go to monte carlo yang dekat Monaco tu. (haha Tq bff sebab betulkan) Jauhhhhh. Best hangout kejap je with her. She's b2b also. Her wedding is on 25th November. Sobs. Then, dalam 8.30 lepas maghrib terus saya pulang ke rumahku syurgaku. End of the story. Weee. Malam tu sampai2 rumah layan free-downloaded-movie pulak. Adoi tak reti penat ke zimie oi? Tengok movie Sekali Lagi lakonan Lisa Surihani, Sam Shahiezy dan Mia Sara yang comels. Omg!! Cerita ni sangat menusuk ke dalam kalbuku yang anih. Sedih ade, kelakar ade, comel ade. You better watch yourself. :)

Kemudian semalam pula hari Ahad=hari berbisnes. MasyaAllah saya ada 4 customer yang nak datang jumpa untuk buat macam2. Ini bersangkut paut dengan part time bisnes printing ku. Sampai membuatkan saya mengambil keputusan buka belog baru. Ok fine. Dari pagi sampai ke lewat petang entertain diorang dekat OU. Ada yang nak buat sticker, bunting, etc. Alhamdulillah. Tapiiii penat. Ni semua gara-gara tabung 3K. (Read:Kira-Kira Kahwin) Sebab itulah, saya tidak meninggikan gula di dalam BBF. Ngahah bak kata Yati dan Hani lah.

Ah well, bila dah ada bisnes kecil-kecilan, nak juga lah advertise kan. Tempoh hari nampak Kina ada buat post pasal advertising. Minat gela. Dah mintak T&C dari Kina. Sekarang baru ada masa nak review t&c kina tu. Busy tak busy kau! Kina ada bagi promo best pasal advertise tu. I think I should grab it. Yeai. Okla nanti kalau kerjasama dengan Kina tu dah berjaya, I'll definitely tell u ols! Ngeheh.

Till then end of Monday yang tak berapa nak bulus. Bai.


p/s: Tajuk tu bermaksud Bring Up My Blog. Ngahah

15 comments:

  1. hehe..lame x update ek...hye saye new B2B..list ur blog in my B2B n follow u k :)

    ReplyDelete
  2. rindu kat zimie.. bz bisnes ye... nanti hana nak print nanti, bg special price tau.. hihi.. ^_^

    ReplyDelete
  3. zatie~haiii zatie.ok dear.jom2 exchange link.;)

    hana~rindu hana.bestnyeee weekend dia.haha baiklah.habis special dah ni.ekekeke

    nora~miss u 2 nora!!;)

    ReplyDelete
  4. amboi bz nye zimie.ptt lama x update...

    ReplyDelete
  5. mari kita berbusiness..haha..:P

    ReplyDelete
  6. yeayy.. nnt nak order jugak la dengan zimie..

    ReplyDelete
  7. zime...congratsss!!! all the best! :))

    ReplyDelete
  8. hoi..monte carlo bkn dkt morocco tp dekat monaco..agak ke'malu'an zimie disitu hah ha..mmg jauh la larinyee

    ReplyDelete
  9. mia~bz la dear.ape ley wat.hehe

    kina~haha mari-mari.

    maria~sila la.nak order ape tu?hihi

    amy~tq bebeh.muahh!!:)

    ila~adoi seyessss?aku sgt excited smpai confius moroco atau monaco.failed betul geografi.hahah

    ReplyDelete
  10. zimie pun dalam bidang printing ke? same la kite...

    ReplyDelete
  11. yess zimie, cpt settle kan bisnes. nnt bole bersugar high lagi. hehehe

    ReplyDelete
  12. wahhhh berbisnes rupanye...hehe

    jom sugar high lagi!!! :P

    ReplyDelete
  13. amboi bznyela cik kak sorang ni ye..
    wish u all the best dear..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)