Wednesday, July 20, 2011

pleaselovemeunconditionally 1st Giveaway - Lagu Jiwa Lagu Cinta

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Alamak tiba-tiba teringat CT kasut pink ada TAG saya kelmarin. Maaf CT. Saya teruja untuk upload gambar kahwin retis petang tadi. Ngahaha.

Contest ini dibuat oleh B2B Plain Jane. Namun diTAG daripada B2B CT KP. Boleh tak panggil kamu CT KP? Ringkas sikit. Panjang lah nak taip kasut pink. Gedik betul kan? Ngihihi

Mari saksikan syarat-syarat penyertaannya.

  1. be my follower
  2. make a simple post tentang GA ini dan link back kepada blog ini / entry ini.
  3. upload 1 music video lagu CINTA kegemaran anda (tak kira la bahasa apa sekalipun) dalam entry yg anda buat tu.
  4. tag 2 org rakan, dan make sure mereka tau di tag.
Hadiah-hadiahnya berupa.

Tempat ke3: 2 keping kupon Groupon bernilai RM48 setiap satu
Hydro Spa Theraphy + Aromatherapy Facial
di Spring Dew, Amcorp Shopping Mall, PJ
Exp date: 9 Oct 2011

Tempat ke2: 2 keping kupon I Love Discounts bernilai RM65 setiap satu
Sothys Instant Glow Facial + Extraction + Eye & Neck Therapy + Scalp & Shoulder Massage + Foot bath + Refreshment
di Glow Beauty Sanctuary, The Strand Kota Damansara, PJ
Exp date: 18 Aug 2011

Tempat pertama: 2 keping kupon Milkadeal bernilai RM68 setiap satu
Balinese Full Body Massage + Full Body Scrub + Herbal bath
di Emperor Spa, Damansara Utama, PJ
Exp date: 26 Aug 2011

Tarikh Tutupnya adalah pada
20 July 2011

***

Inilah LAGU CINTA kegemaran Sang Perempuan & Sang Lelaki.

Once (Dewa) - Dealova



aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

reff: kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

repeat reff [2x]

selalu ada, kau selalu ada
selalu ada, kau selalu ada

Sebab lagu ini? Oh kerana lagu ini keluar pada tahun 2006. Pada tahun itulah kami secara rasminya bergelar lovy-dovy-birdie ni. Masa tu, dia lah intan. Dia lah kaca. Sekarang? Entahlah intan payung kot. Kehkeh. Ala tetiba teringat dia yang tengah training di atas kaki buki genting itu. Sobs. Ku Merindu!! Nak nyanyi lagu Shah dan Ella boleh tak? Hahah off topik la plak.

Bila dengar lagu ni, membuatkan kami teringat pada awal perkenalan dan percintaan kami. Eceh skema betul ni. Jangan geli ok. Masa sama-sama pergi ke kuliah. Masa sama-sama pergi makan di seksyen 15 Bangi. Masa tu saya dah pakai kereta cabuk. Rompak kereta mak. Sampai sekarang pakai kereta ni lagi. Nak beli kereta baru? Tak kot sebab gara-gara nak penuhkan my tabung 3K. (-_-)

Bila teringat lagu cinta ni, lagi2 setelah 4 tahun ++ kami bersama, pasti masing2 berpandangan berjelingan bermalu-maluan (errk ayat ape ni. haha)

Ape pun, LAGU CINTA kami pasti akan terpatri abadi di dalam hati dan sanubadi sampai bila-bila. Selagi kami bersama dan selagi hayat di kandung badan, dia lah Dealova saya sampai bila-bila ;)


TAG:
;)

12 comments:

  1. zimie, haritu kan ade emie ade tag hana utk GA ni.. malangnya hana tak boleh masuk.. sebab tak boleh jadi follower lagi. hana punya dah cukup limit.. huhu. Anyway, good luck zimie. Dealova tu memang best... ^_^

    ReplyDelete
  2. hana~Benarkah ini?ala sesaja join contest.memeriahkan suasana.:)

    tersangat2 suka la lagu ni.taktau nk cakap camne lagi ;p

    ReplyDelete
  3. fewitt.. jiwang gitu zimie.. hihi

    ReplyDelete
  4. cik zimie, kak long pun dengan lagu ini la mngenali hati encik tunang benar mahukan saya jadi awek die...auwww...!

    mcm ne ni lagu sama, boleh ke kak long link back lagu yg sama dgn lagu cik zimie? ke kne lagu lain selain yg dah di tag?

    hehehe...lagi gedik kak long ni kan...

    ReplyDelete
  5. maria~haha contest nye pasal la ni.malu gilersss ;p

    kaklong~alamaakkk kak long.masalahnya dah habis tarikh tutup.agaga

    kebetulan la pulak kite sama lagu tema.auwww;p

    ReplyDelete
  6. oloh2 sweetnya zimie. ni soundtrack percintaan lah kirenye eh? haha. saya pon suka gila lagu ni kottt :D

    ReplyDelete
  7. yati~lebih kurang gitu-gitu la yati oi.haha high five!!!!

    ReplyDelete
  8. psstt..dedulu zaman tgh hot indon band, ct slh sorg peminat mereka. Smpai pnh pegi konsert jugak..huhu.. Ni pon slh satu lagu feveret jgk ni. Tanks zimie sbb sudi jwb tag. All the best ya :)

    ReplyDelete
  9. maaf yer sayang, kak long tak perasan nama telah di tag...adoii=)

    sori sesangat yer dear....

    ReplyDelete
  10. ct~anda ni peminat tegar ni.siap pegi konsert tu.hihik.kalau zimie nak g,jangan harap lah.mak dah bising2 kt rumah tu.huahua.btw semua lah lagu indon tu faveret zimie.bukan taknak sokong melayu.tapi tulah lagu2 indon ni lebih menusuk kedalam kolbu.;p

    kak long~its ok dear.lagipun dekat tarikh tutup dah pon.hihi layankan si ct ni main tag tag.agaga

    ReplyDelete
  11. salam zimie,
    boleh email nama, alamat & no phone kat ijanizan@gmail.com

    thanks join GA

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)