Thursday, July 28, 2011

Hunting for Wedding Theme!

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Tengah2 takde keje ni. Baru lepas tengok bola. Ok seri. FYI, esok sampai la hari Rabu busy macam semut. Esok ke selatan tanah air menghadiri majlis mandi laut dan BBQ bersama keluarga tersayang. Tulat terus ke Tanah Temasek ada training selama 4 hari. Sedih. Pertama kali berpuasa di negara orang. (Eleh orang lain duduk lagi jauh. Bukan jauh sangat Msia dengan Temasek. Baikkkk)

Ok lupakan hal itu. Semalam dan kelmarin, saya tercari2 tema apakah sesuai untuk majlis saya. Of couse la untuk Nikah (Solemnization) = Putih. Tetapi untuk Bersanding (Reception) saya ternanti2 dan tercari2 tema apakah yang sesuai. Perlu ke kita fikir warna-tema-yang-mana-sesuai-untuk-tahun-2012? ataupun ikut-suka-aku-lah-nak-pilih-tema-apa-pun-dan-tak-payah-ikut-trend. Hahah panjang tak suku sakat kata-kata itu?

Dan!! Perkara yang perlu dipertimbangakan adalah Bonda dah awal-awal sound HARUS, WAJIB, MESTI ada colour GOLD.

Itu saya tak kisah la. Sebab nanti dekat dewan,memang ada aura-aura gold sikit. Contoh langsir dewan dah sedia ada memang gold dan tak boleh ditukar bak kata orang dewan tu. Fine.

Oh kejap, warna gold tu warna orang-orang tua ke? My cousin la takut-takutkan i. Dia cakap gold ni untuk orang tua. Nanti kau nampak tua. Katanya lah. Hurm malas aku nak fikir kata-katanya itu. Aku tak kisah sangat warna tu. Actually kalau kita pandai blend colour tu, tak lah nampak tua kan! Tengok wedding Nana haritu, cantik je. Exclusive gitu. So i memang la tak kisah sangat. Cumaaaaaa saya tengah fikir colour apa yang nak di blend dengan gold itu?


I was thinking GOLD-TURQUOISE. Ok ke korang rasa? Actually saya minat sangat4x warna ini. Cuma taktau boleh direalisasikan atau tidak. Takut tersalah tengok, nampak macam biru pulak. Hihih tu mata bole bak kata orang Kelate.

or GOLD-TURQUOISE-PINK? haha nak jugak turquoise tu

Dah lah bonda taktau idea jahat ku. Gila kau kalau dia tak setuju. Bonda ni suka warna coklat-coklat, lembut2. Agak2 mesti dia bangkang turquoise tu kan? Sobs. Ok later will discuss with her.

Goodnite all.

p/s: Will not update blog sehingga diberitahu kelak. T_T. Take care all. Selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di mana jua anda berada. To BBF, friends, silent reader. Semoga kita mendapat Ramadhan yang barakah pada tahun ini. Xoxo.

20 comments:

  1. zimie : gold x nmpk tua lah, yet it looks exclusive what...sbb itu kaler pastel..mmg x ditelan dek zaman pun..ini pdapat nina lah =)

    ReplyDelete
  2. zimie... mane ade gold tu warna org tua.. pandai2 je tau.. gold tu nampak kelass gitu.. Auww.. gold turqoise, mcm terbayang kat kepala ni, ok je rasanya.. kalau pink gold tu masuk je.. dulu teringin nak buat tema pink gold, tapi cmner ntah boleh tertukar jadi pink silver..

    biasalah org tua memang suka warna brown, lembut2 cmtu.. tapi takkan mak zimie nak marah kot kalau pilih turqoise. takpe2, try suggest dulu, mane tau mak suke kan..

    Zimie, selamat menjalani ibadah puasa.. !

    ReplyDelete
  3. zimie!! gold cantik la. nampak class tau. yg penting, pilih gold, bukan coklat. hehe. gold n pink cantik. :)

    ReplyDelete
  4. nina~betul tu.hehe tu memang nak amik gak kaler gold.baru la ala2 sultan permaisuri ;p

    hana~hahah takla tu cousin zimie yang cakap pasal tu.yer kan aje.pening ka hana nak pilih warna pe.kena ikut cakap mak lagi.wuwu selamat berpuasa kpd hana gak!

    shura~u kan memang minat pink.hihih

    ReplyDelete
  5. amy~wehehehe ye ye bukan coklat.eceh ramai pulak suka gold pink ni ;p

    ReplyDelete
  6. hani sgt suka dgn turqoise...ms tunang dah pilih kaler tu...ikutkn kawin nti nak kaler tu jgak...hehehe...tp xbest la kan...gold mmg cantik jg

    ReplyDelete
  7. gold cantek okeh. my nikah outfit nanti kaler gold. heee~

    asalnya nak cream gold tapi sebab tunang da kaler cream so warna gold dibawa ker majlis nikah.

    mungkin pelik kot nikah kaler gold tapi lantaklah. janji i suka, my mom suka, cukuplah kan.

    ReplyDelete
  8. kalo turqoise pink aku bese tgk.tp ada tmbh gold?wah!!pelis buat.aku nk tgk:)

    ReplyDelete
  9. hanizan~cantik la turquoise.tapi kalau macam u, amik la warna lain utk kawin.asik sama boring plak.hehe

    atiqah~suka jugak.to me very the exclusive gitu.hehe betul tu dan yang penting your mom suka :)

    dba~haha aku nak try la ni pujuk mak aku.ko doa2 keh!!

    hani~saya juga suka.haih taktau mana satu nak pilih ni.(macam la i yang buat keputusan.keputusan semua di tangan bonda!!)

    ReplyDelete
  10. pink gold it's nice..gabungan yg classy ble amik gold....

    ReplyDelete
  11. thanks kakak mia.will think about it.psssttt belum tanya mak lagi.takut mak marah..

    ReplyDelete
  12. zimie...i rasa gold sesuai match ngn byk kaler.. Rebecca Nur Al-Islam pn matchkan gold ngn red...cntik gak... turquoise-gold i xpenah tgk lg..tp mgikut imaginasi i yg xbaper tinggi nih...it will turn great..exclusive coz jarang org wat... Mine was purple gold during brtunang...=)

    ReplyDelete
  13. qis ske gold and turqoise the color blends well dear..bg qis pink tu satu color yg sgt obvious for the girls..try something new br nmpk outstanding gitu...

    p/s: kak atia pun buat tema gold kan hari tu ok je nmpk mewah yet classy kan..btul tak..?

    ReplyDelete
  14. saya belum lagi carik idea untuk guestbook. saya nak link blog ini ya :) huhu

    ReplyDelete
  15. ouchhh ada nama i kat situ! kekeke

    btw dear...gold + turqoise sangat2 la cantik!!! i da pernah tgk & tu theme impian adik i bila dia nk kawen nnti...hahaha

    ReplyDelete
  16. banyak penin la cari theme niekan walaupun macam senang! turqoise tu mmg suweet zimie!

    ReplyDelete
  17. liza~cantik!!gold-purple.hehe

    amani~yep thats the point.saya mahu nampak lain dari yang lain.;p

    lica~boley je dear.thanks!!!:)

    nana~seriusss?i tak pernah tgk theme gold-turquiose.mesti cntik kan!!tak sabar nyeeee(errrr..);p

    ieda~really?bestnye ade org menyokong :)

    ReplyDelete
  18. setuju!!.. nana punye wedding cantik je.. gold nmpk exclusive gitu..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)