Monday, July 11, 2011

Hari Isnin yang BIRU

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Bila mana hari ni takde mood. Isnin memang biru kan?

Sunyi.

Sepi.

Sang lelaki dah mendaftar di tempat kerja baru. 3 minggu training di Genting. Lepas tu baru attach dekat Banting. Ok taklah jauh mana. Kau ni gedik betul la. Bukan gedik tapi sebab tak biasa berjauhan. Takpela. Lama2 biasa la kan. Pujuk hati ini :')

Pagi tadi SMS beliau. 'Selamat kenal-kenalan dengan orang baru. Jaga lupa jaga adab' Sempat la bagi 'warning'. Gaya serupa queen control tak? Ke mak-mak? Haha takdela saje je cakap. Takutla dah bekerja nanti, lupekan i yang jauh di sini kan? ;P

..tapi dugaan bertunang memang akan ada kan?

Hurm.

Ape pun, masing2 kena kuat bekerja! Kumpul duit. Soal remeh harus diketepikan. Jangan biarkan emosi melangkau diri ini. Kan?

Ok bai nak kerja kuat².

24 comments:

  1. Hai, Salam dan SELAMAT PAGI :)
    Saya silent reader belog ini :)
    Suke bace belog awk :)
    Keep up ur writting okeh.
    By the way, saya pun b2b gak.
    Dugaan bertunang mmg ade, tapi kite kna KUAT dan TABAH.
    Xmo sedih2x..

    ReplyDelete
  2. zimie..xpe..xjauh sangat...time bertunang mmg bnyak dugaannya..mcm2 kn..huhu..hope kita tabah ye.. =)

    ReplyDelete
  3. kan?? hee. btul!! kerja rajin2. jgn kuat2 sgt. nanti sakit.hehe... kalau emo nty sdih2 pulak kan,, chill!!!heee

    ReplyDelete
  4. hikhikhik...~~!!
    sabar2.... fhm dh perasaan tu. sama gk dgn el. until now pun, kalo hubby el kata nk g shooting mesti bgtau jg tata tertib. kasi nmpk cincin kt jari tu ye.... hee..=D. teruk x??
    but dun worry if u r strong enough, nothing can change ur faith with him..may ALLAH bless u, zimie..

    ReplyDelete
  5. zimie!!! takdelah jauh mane tau.... manja lah zimie ni... hihi... cubit nanti baru tau!

    Kalau hana punya SMS... "jangan nakal-nakal2 tau!" warning jugak kat situ sebenarnya... huhu, queen control ke... takkan...

    Sabarlah zimie ye... mesti kuat semangat tau!

    ReplyDelete
  6. neeza~hai neeza gojes.thanks a lot baca my blog.singgah selalu k :)

    nida~hehe kan.arini saje je nak emo berlebihan ;p

    put~haha baik puan!konon nak 'lari' dari pk yang bukan2.

    el~alamak takley la nk mengedik lg el.suami da suh pakai cincins di jari.hihik

    hana~hahah lariiiii.manja gak la.gedik kan?adoi malu je kalau si tunang baca kan ;p btw ayat hana tu nak tiruuuuu k.comel je warning mcm tu.hahah

    ReplyDelete
  7. tp kan zimie.. el pun bgtau benda yg sama. cincin di jari awak pun sama gk. kasi tayang dgn semua. br tau awak tu suami org. hikhikhik...~~!! adil...suka el..

    ReplyDelete
  8. el~ok lagi el nye sang suami ade cincin.buatnye macam zimie, si tunang takmo cincin tawen.ekeke adoi camno.ape tanda yg membuatkan org tau dia suami org?adei ;p

    ReplyDelete
  9. ekin pon nak soh die wat cm2 jugak nnti....
    huhuhu

    ReplyDelete
  10. ekin~wat jgn tak wat.bior 'dia' sedar sikit.hehe

    ReplyDelete
  11. hahaahah..senang je zimie.. nti kita buat sticker khas utk suami org. kt dahi dh tertulis " suami kepada....."
    heee...so, org xkacau. kalo kaco gk, mmg dia mereng....

    ReplyDelete
  12. kerja rajin2 k dear!

    tp i ni mls kerja...erkkk :P

    ReplyDelete
  13. kak long pun kne la bersedia dgn dugaan yang bakal ni...sebab baru melangkah ke alam pertunangan kan...

    pe2 pun, good luck dear...

    ReplyDelete
  14. el~mengada jela cadangan u tu.ekeke siap sticker bagai.ades eh btw, el ni keje kt SD ke?

    nana~haip nana,jangan malash2.babab kang ;p

    kaklong~haah sesamala kite.sabar dan tabah utk hadapi hari mendatang.eceh :)

    ReplyDelete
  15. tu br org tau dia suami kita or suami org....
    a'ah, SD. sama dgn rilla. tp rilla building lain, el HQ Damansara heights.

    ReplyDelete
  16. el~okeh dear.nak add el dekat fb.tapi takley plak.hihi (muka tak malu nak add org) ;p

    ReplyDelete
  17. uik...nape xleh pulak? boleh je kan? guna email el tu...nti el approve. zimie guna nama ape?

    ReplyDelete
  18. salam ziarah! happy preparing~

    xoxo :)

    ReplyDelete
  19. el~ok i try.hehe zimie nye zme.ayd@gmail.com

    illi~wslm.happy preparing too dear ;)

    ReplyDelete
  20. rayza slalu ckp uya queen control..actually kite bukan queen control tp sayang hehehe..kn?

    ReplyDelete
  21. ok...nti el add ye! weeee....

    ReplyDelete
  22. Dpt kerja kat Sime darby ke trening kat genting nie?kehkehkehekeh

    ReplyDelete
  23. didi~mengada la mu.hahaha opssssi cik kawin main2, pandai eh teka.sepuluh markah!!!;p

    ReplyDelete
  24. uya~heheh setuju dgn u!!sayang punye pasal.tu pasal kena jadi queen ;p

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)