Tuesday, July 5, 2011

Dewan Gemilang Yayasan Felda

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ok sila jangan bosan. Haha mari kita tamatkan riwayat entry semalam.

Jadi, saya pun pergi ke tempat kejadian. 1st time tengok dewan tu. Nampak cantik. Itu bulan 6 tahun 2011. Kalau bulan 6 tahun 2012 bagaimana pula ya? Katanya sekarang dalam proses nak renovate letak lif sebelah pintu masuk dewan. Ehem dah berangan-angan naik lif tu bila time sanding. Hihi.

So hipotesis daripada kaedah survey tempoh hari adalah :

Customer service memang BEST. Tak ingat deal dengan sapa. Roza if not mistaken. Roza ni pembantu kepada Sales Executive, Noorulazwaliza. Tapi masa tu, hanya pembantu dia je ada. So Roza la yang assist kitorg. Beliau sangat friendly. Sampai2 terus beliau bagi flyers/brochure yang mengandungi pakej tu semua. Beliau pun layan je kitorg anak beranak yang memekak dalam dewan tu. Hihi mulut memang tak reti duk diam. Awal2 dah pesan dekat Bonda. 'Mami kejap lagi, mami kena jadi datin-datin tau. Biar diorang takut'. Last2 aku yang jadi Datin dekat sana. Hahahah macam2 la aku tanya. Until now, orang tu asyik call Ayahanda je. Nak suruh confirmkan tarikh. Tapi taklah suruh bayar. Sebab katanya bayaran hanya boleh dibuat 6 bulan sebelum majlis. Sempatlah nak kumpul duit.

Harga berbaloi-baloi compared to Dewan Felda Villa di KL dekat RM33 sekepala (now my friend kata dah naik harga) tertakluk kepada pakej yang diambil. Dekat sini, kalau ikutkan pakej paling murah adalah RM27.00 sekepala untuk 500 orang. Kitorg bajet2 nak jemput 1000 orang. So kalau begitu, RM20.00 sekepala untuk 500 orang seterusnya. Means RMxx,500.00 untuk pakej diberi. Memang berbaloi-baloi. Tak caya? You do the math! Hihi.

Pakej. Actually harga pakej tu termasuk dengan catering, pelamin fresh flower, deco hall, PA system, cake dummy (ok part tu sedih), meja makan beradab, gerbang dekat pintu masuk, hiasan fancy cover untuk semua kerusi tetamu, bilik persalinan untuk pengantin dan banyakkkk lagi. Oh banyak nya free gift. Hahah tipah tertipu padahal harga tu dah termasuk 'free gift'. Saya siap tanya direct 'Takde hidden charge kan??' Hahah memang RMxx,500.00 serba satu! Harap2 benarlah apa yang dikatakan ini.

Lokasi Dewan yang berada di tengah2 alam Klang Valley membuatkan kitorg rasa 'Ya, dewan ini yang paling sesuai'. Nam setengah nam setengah. Jual kuda babilon'. Kawan2, musuh2 yang tinggal di Shah Alam, Kepong, Damansara, Wangsa Maju, Putrajaya, Bangi pasti akan menghadirkan diri. Juga tak dilupakan saudara mara di seluruh pelusuk Malaysia.

Lokasi kejadian. Sebelah LDP.

Tempat Letak Kereta yang luas. Ala2 sebesar padang bola sepak kot. Mula2 kitorang tak sangka tepi highway LDP tu ada dewan sebesar ini. Tapi bila masuk ke dalam kawasan Asrama Bakti tu, baru tau 'besar gak kawasan ni'. Memang parking yang luas dan besar adalah perkara yang penting selain catering. Macam ramai sangat tamu.

Kawasan Dewan terletak di tingkat atas. (Tak ingat tingkat berapa) Luas. Ada karpet biru yang lembut. Ala2 dewan Seri Indoh bak kata Bonda. Hahaha siapa yang pernah pergi wedding Puan Atia, tau la keadaan dewan. Dewan ni lebih kurang dewan dekat Putrajaya nuuu.

Catering of course la daripada Felda D' Saji. Siapa yang tak kenal. Dengan makanan nya yang sedap dan berkualiti. Tanpa ragu-ragu, saya mesti pileyyyyyy.

Baiklah rasanya itu je kot kesimpulan yang dapat kusimpulkan hasil survey pada hari tersebut. To those yang berminat, pergi la survey sendiri ye. Untuk keterangan lanjut, boleh call nombor ni 03-2698 8302. Takut la nanti jadi indah khabar daripada rupa. Lain orang lain pandangan dan pendapat, tak gitu? Boley gak klik sini yang memaparkan banyak picca dewan. Jengjeng.

Hehe well satu perkara sudah setel. Lega. Sekarang rasa nak guling² atas katil kalau boleh.

25 comments:

  1. Terbaiklah zimie punya review.. tapi harga tu rasa berbaloi sangat2... sebab dapat semua kan... Memang berbaloi-baloi.. Cayalah zimie.. Ni yang rasa tak sabar je nak datang tahun depan... masa cuti sekolah ke tak..?

    ReplyDelete
  2. hana~kan!tu kitorg tanpa berlengah lagi book dewan tu.insyaAllah time cuti sekolah.tapi jaduah cuti thn depan belum dapat lagi.huhu harap2 masih cuti sekolah.ada rejeki,zimie ajak ye.;)

    ReplyDelete
  3. wahhh! pilihan yg tepat :)

    x sabar nk g wedding u **eh2 dijemput ke???**

    kekekeke

    ReplyDelete
  4. nana~of koz la i akan ajak kan.hihi list tamu pun belum buat lagi ni.adeh ;p

    ReplyDelete
  5. review yg lengkap hehehe...good choice

    ReplyDelete
  6. sila jemput saya... nak mkn2..sedapnyee Felda Disaji. harga berbaloi! .tak sbr nie!hee

    ReplyDelete
  7. sila jemput saya... nak mkn2..sedapnyee Felda Disaji. harga berbaloi! .tak sbr nie!hee

    ReplyDelete
  8. zimie!! sangat berbaloi2 laa. bestnye!!

    ReplyDelete
  9. wahh.. knp feld xmo bukak dewan kat shah alam jgak? mcm best je.. wuu..

    ReplyDelete
  10. zimie amek dewan ni ker?? haa sama la kita *highfive* my reception tandang pun buat kat sini.. my fmil+ffil trus book mase hari first dorang launching arituh.. hehee.. ;)

    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. uya~thanks bebeh.senang utk ref pd masa hadapan.;p

    put~i will.insyaAllah.hehe suke sgt la tu dpt makan dsaji.nanti makan byk2 tau.kasi demok ckit.hihi

    amy~yep amy.berbaloi2.;)

    fira~haha nanti eh?kene tanye ceo felda.kot2 dia nak bukak cawangan kt sana ke;p

    ReplyDelete
  12. renee~oh my seriussss!!! aaa sama lah kita renee. yeai *highfive jugak* hihih uisk renee lg advance.pergi 1st launch tuu.jom2 kawin sama2 kt dewan ni!;p

    ReplyDelete
  13. yeayy.. hehehe.. i pun terkezut bile my fiance bgtau i parents dia pegi checkout dewan tu on 1st day launching.. pergh.. booking trus you... haha..sbb terpesona ngan pakej n dewan tu.. cantek kan? weee kite geng.. :D


    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. renee~haah book je terus on the dot.hahah kang masing2 bz.takut gak fully booked.i terpesona terkesima tengok dewan n pakej tu.plus rasanya harga pun berbaloi2 dengan pakej dia kasi tu.cuma yg tak bestnye, tak dapat pelamin idaman i coz dia bagi sekali ngn pakej.sobsob.ah well takpe time nikah boley ade mini pelamin lagi kan.*keluar tanduk*;p

    ReplyDelete
  15. u dah gi subang ker tgk pelamin2 dia? i xtgk lagi.. risau gak pelamin2 dia yg outdated kan..huhuhu.. tp maybe bleh kot kite DIY tambah sendri2 supyaa nmpak menariks..hehe.. ;p

    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. mmg zimie dpt tawaran pakej yg baik..tahniah..selamat 1 hal kan zimie..

    ReplyDelete
  17. renee~blum la dear.eh kenapa dekat subang?i sendiri taktau kena pergi subang.ekeke.bukan ofis kat KL tu ke?katanya kat situ baru discuss.kan renee kan?ke i salah info.

    ReplyDelete
  18. mia~thanks dear.betul selesai sudah.cuma belum bayar je.heheh

    ReplyDelete
  19. haah dear xsilap la.. ni fmil i yg bgtau...maybe stock2 pelamin simpan situ kot.. yg bende2 hal lain settle kat office..if not mistaken la kan.. ke i yg salah gak? huhuhu.. nak kene refer balik kat my fmil..

    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. renee~oohh i memang tak tau.lum kesempatan nak ke office sana.rupanya stock2 pelamin tu kt subang ye.vendor mana la felda ni amik ye.hihi later bgtau keh if ade news.ley exchange info.eceh.

    ReplyDelete
  21. terbaik la tempat nie zimie... luv it!

    ReplyDelete
  22. ieda~thanks dear.i luvin it too! :)

    ReplyDelete
  23. yeayy nk dtg zimie kawin nnt.. mst bez kan.. dewan meletop gitu.. :)

    ReplyDelete
  24. dewan ni sebelah my house ajer. hehehe... rasanya mcm baru je lagi kot ekh?

    ReplyDelete
  25. maria~sila sila.hihi tapiii lambat lagi la ;p

    amy~serius dear?wow bestnyeeee.zimie jauh dlm 15km.huhu yup dear.dewan ni baru lagi.tahun ni baru launch ;)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)