Monday, July 4, 2011

Dewan dah ada tapi...

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Selamat pagi ISNIN yang biru.

Lama dah cerita ni bersawang. Tapi saya update jugak la. Actually saya dah ada DEWAN untuk majlis resepsi. Dewan dah ada tapi belum offically booked. Apa maknanya itu? Means dah cakap mulut ke mulut tapi belum bayar ;)

Actually kitorg dah pergi survey lamaaaaa dah, before majlis tunang tau, tapi tak teringat nak update pasal DEWAN ni kan. Asyik lupa je Banyak makan otak ikan kottt. Huhuh

So, ceritera nya begini.

Kitorang (Bonda dan adikberadik) pergilah ke Dewan yang terletak di kawasan Kelana Jaya itu. Siapa tau siapa tau? Jeng3. Dewan ni dewan baru. Baru ditubuhkan tahun 2011. So masih dalam peringkat PENGENALAN. So paham2 la harga pun harga pengenalan (i loike). Mari rebut peluang ini! Dulu dewan ni milik Asrama Bakti Felda. Sekarang asrama dah berpindah ke KL, so pihak pengurusan dah renovate and upgrade kawasan untuk jadikan kawasan yang sesuai untuk majlis kahwin untuk saya. Errkkk hihihi.

Eh saya tak bagitau lagi eh ape nama dewan?

Nama beliau yang sebenar adalah Dewan Gemilang Yayasan Felda, Kelana Jaya. Ianya di bawah pihak pengurusan Felda D'Saji Sdn Bhd. Ting ting! Rupanya ia berdepan dengan Dewan yang kitorg pernah survey sebelum ni, Dewan PKNS Kelana Jaya. Sapa ingat entry ni? Actually, before this saya sempat la survey Dewan PKNS dan hasilnya kureng sikit. Bonda tak suka. Nape entah. Ok fine. Malas nak cerita pasal dewan tu. Ok mari teruskan ceritera.

Jadi, saya pun teruskan kaedah survey dan tiba2 one upon a time yang indah, tengah2 drive, ternampak iklan Dewan Gemilang ni dekat Papan Besar TTDI (depan Pizza Jahat tu). Ape lagi. Jumaat tu, 2 hari before Majlis Tunang, saya amik emergency leave dan meronggengkan diri jalan2 tengok Dewan Gemilang ni. Seronok kan?? Hahah

Hasilnya memuaskan!! Saya nak bagi bintang-bintang 11/10 boleh tak?? Over la plak kot. Saya memang terus jatuh cinta!! Bonda pun jatuh cinta kali kedua. Yelah before this dengan suami beliau iaitu ayahanda ku. Ok merepek.

Tapiiiii memang bestlah dewan tu. Nampak exclusive yet harga pun 'tak mahal sangat'. Dah tangkap gambar tapi guna handphone dan hasil kurang memuaskan. Grrrrrr.

Jadi, bagaimanakah kesudahan cerita dewan cik kiah zimie?

Jeng3 tunguuuuuuuu..

Teaser luar dewan.
Hihi

22 comments:

  1. zimie, mmg nmpk grand lah hall tu walaupun baru. nnt ambik katering dgn diorg skali ek? perghh, meletop lah nnt. nak gi nak gi. ahahaha

    ReplyDelete
  2. yes poyaty.hehe biase je.takla segrand dewan seri endon.sedang2 aje.eceh.akan ajak jugak bbf.tunggguu ;p

    ReplyDelete
  3. lisa~tengok luar dewan pon boley meletop ka lisa?ayo ;p

    ReplyDelete
  4. menariklah dewan tu.. nampak ekslusif gitu... bestnye... nak tau tak, sampai harini, hana tak pernah jenguk pun dewan untuk wedding nanti... hahaha.

    ReplyDelete
  5. suke suke suke... felda2 nie memg suke sebab keje felda *tetiba*hee. amik felda dsaji? mknn best!!sedap. nyum nyumm..

    ReplyDelete
  6. dh masuk byk kali. mmg best! org yg rumah dkt dgn area dewan tu kire untung lah! good choice zimie :)

    ReplyDelete
  7. cantek la hall tu...siap fully carpet lagi! sukaaaa

    ReplyDelete
  8. punye semangat zimie trs amik EL. hihi.. Tapi dewan tu mmg superb!

    ReplyDelete
  9. hana~Boley dimaafkan hana coz hana jauhhhh di sarawak sana ;p

    put~ooo mentang2 u keje sana.ekeke.sedap kan dsaji?penah gak makan kt wedding kawan zimie.yummehhh.sekali cuba pasti nak lagi.hihi

    alia~amboi dah masuk byk kali.ade event ke kt sana dear?hihi hopefully menjadi la dewan kali ni.semangat2 ;p

    ReplyDelete
  10. nana~haah dear.yg part tu best.hihih

    ct~ahaha takpe.bos pun tak tanye banyak masa amik EL.tu baru luar dear, tak tgk dalam lagi.jeng jeng.

    ReplyDelete
  11. zimie...nampak mcm kebabom jer dewan tue hehehe..grand ler ur wedding nnti hehehe

    ReplyDelete
  12. tgk luar dewan je zimi.mcm best

    ReplyDelete
  13. mmg grand la dewan tu...nanti jgn lupa jemput bbf =)

    ReplyDelete
  14. wah meletop dewan.. felda punye erk? mesti macam dewab felda kat kl tu kan....

    ReplyDelete
  15. cantek....mcm dewan hotel.....!!
    harus dptkan dewan ini tau zimie....!! ngeh3...org bg 15/10...mmg tip top...!

    ReplyDelete
  16. uya~biase je uya.ni paling simple yet exclusive yang boleh didapati dalam pasaran.ekeke

    ayu~yes me too loike!

    mia~hehe yeke.belum tengok dlm lagi tu.;p

    nida~InsyaAllah nida syg!

    maria~haah felda punye.tak sure plak.dalam dia takla sebesar kl kotttt ;p

    lijah~hahah hotel lagi mahal kottt lijah oi.

    ReplyDelete
  17. wow..grand la zimi!! i like!!

    ReplyDelete
  18. amy~yep yep kind of la amy.hehe

    ReplyDelete
  19. boleh bagi link cerita sambungan ni tak? huhu. please. thanks. email pun lagi bagus. zanariahmohdtap@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh check sini dear --> http://kahwinbetulbetul.blogspot.com/search/label/Dewan

      Delete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)