Saturday, July 2, 2011

Checklist Kahwin : 12 Bulan - 6 Bulan Sebelum..

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***
Haii tibalah masa untuk saya check semula apa yang belum dan patut buat dalam masa 6 bulan ni. Yeah ini lah list nye. Jeng3. 30% je DONE. Hahah rileks. cool.

Senarai Semakan Persediaan Perkahwinan
12 Bulan - 6 Bulan Sebelum..

1) Perbincangan awal bersama pasangan dan keluarga kedua belah pihak DONE
2) Tentukan linkungan bajet untuk majlis pernikahan dan resepsi
3) Tentukan tarikh majlis DONE
4) Mulai membuat senarai undangan / jemputan
5) Tempah tempat resepsi (dewan, dll) Tempah verbally. Belum bayar deposit.
6) Tentukan jenis keraian (formal atau tidak) dan tema warna dan acara
7) Dapatkan persetujuan pihak pengapit
8) Memilih petugas-petugas sukarela bagi menyelaraskan majlis
9) Mulai mencari busana pengantin yang menepati bajet yang ditetapkan
10) Mula mencari jurugambar
11) Mula mencari kedai pembuat kad jemputan DONE. Reka design dan print sendiri. *keluar tanduk*
12) Mula mencari catering yang menepati ciri yang dikehendaki DONE. Pihak dewan sediakan.
13) Mencari penyedia sistem AV dan DJ/MC DONE. Pihak dewan sediakan.
14) Mencari pasukan kompang jika perlu DONE. Pihak dewan sediakan.
15) Mula merancang lokasi dan tarikh berbulan madu

Sumber : Encik Tunang yang bagi list ni. Dapat dari kawan satu ofis dia. TQ darling!

7 comments:

  1. zimie. pantasnya teringat diri nora yg dulu hahaha :P

    ReplyDelete
  2. wow....tunang u bg checklist ni?cool...i semua buat sndri..n tgl tnjuk kt dia..dh nk ujung2 lg 2 bulan ni br la dia show interest to take note etc..huhu

    ReplyDelete
  3. bagus2..wat checklist awal2 senang..ley tgk apa yg boleh di setelkan dulu =)

    ReplyDelete
  4. bgsnya en tunang prihatin tul..ada lelaki yg suke serah kat pengantin ppuan je tau

    ReplyDelete
  5. nora~hihi kan kan.nanti zimie pun akan jadi cam nora.3bulan sebelum plak ;p

    lisa~yelah tu lisa.die bagi i borang je.last2 yang prep ape sume, i gak kene wat.hahah laki mmg camtu kottt.bak kata u 'alarm dia lambat sikit on' ;p

    nida~yup tula pasal.hihih

    mia~hihih mia.tula encik tunang yang tak penyabor nk kawin kottt *opsss termengempat dia* ;p

    ReplyDelete
  6. Perlukan Tukang Tangkap gambar cari lah sy ye. :)

    ReplyDelete
  7. Terima kasih infonya, tips yang sangant berguna untuk pasangan yang ingin ber kahwin

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)