Wednesday, June 29, 2011

Readzul Creation and Design

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ok sambung cerita, semalam sibuk dengan baju sanding for groom. Now sibuk nak cari mana tempat yang boleh bagi pakej BAIKKKK PUNYAAA dafi.

Belek lagi majalah Pesona Pengantin tu lagi. Semangat berkobar2.

Jadi ternampaklah ada pakej sanding tu dekat side of the paper. Readzul Creation and Design. Kalau tak salah
Readzul ni MUA Lisa Lisut jek. Hohoh correct me if im wrong.


Macam minat pakej ni. Sebab pakej ni TANPA pelamin. Haaa kenapa tanpa pelamin?
Hihi tungguuuuu dan lihatttttt!


Mari lihat pakej2 nya.

1) Pakej Sanding (dari RM1500.00)
-sewaan busana baru sanding L+P ok yang ni cun
-solekan dan dandanan sanding ok yang ni pun cun jugak
-
aksesori?? takde ke??

ataupun ni?

2) Pakej Nikah & Sanding (dari RM2500.00)
-sewaan busana baru sanding nikah dan sanding L+P err saya dah ada baju nikah.tinggal nak jahit je.
-solekan dan dandanan nikah & sanding yang ni perlu untuk both events
-
aksesori?? takde ke?? ini saya harus survey lagi. telefon berbunyi ringringring.

ataupun ini?

3) Pakej Solekan (dari 650.00)

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jadi, rasa2 nya kan, adalah lebih baik pakej yang saya berangan mahu ambil adalah seperti begini. Contoh nya la kan.

Pakej No. 1 & No. 3 kottt. Sebabnya??

1) Saya tidak perlu baju nikah.
2) Saya hanya perlu baju sanding untuk P+L
3) Saya memerlukan solekan dan andaman untuk both events. Nikah dan sanding.
4) Tapi saya mahu juga aksesori2 bagai tu. Hahah camno??

I bet that SEMUA butik pengantin ada offer apa yang i mahu. Ini bukan bridezilla lagi ye. Ini baru PERMULAAN to bridezilla mood...

Hihi normal kan?


14 comments:

  1. wah.. zimie dah mula mencari MUA... takpe, boleh je discuss dgn diorang ape yang kita nak, ape yang kita tak nak.. maybe yang kita tak nak tu, akan direplace dengan perkara2 lain... kalau tak salah lah kot... ^_^

    (zimie, nanti ye hana reply email tu.)

    ReplyDelete
  2. zimie try la contact dia, maybe boley add on with price yg ok..btw, readzul ni MUA untuk lisa tu nida xsure, tp yg sure, dia MUA lyana mk ari tu...

    ReplyDelete
  3. besenye kalo die provide baju msti diorg provide skali dgn aksesori..biasnya la hehehe..tp kena tnye org tue hehehe..cmfirmkn sbb skang mcm2 kes penipuan hehehe...kena ckp slow2 sket hehehe..hari tue readzul nie makeup lyana mk...cantekkkk hehehe

    ReplyDelete
  4. betul2..klu boleh..nk pakej tu lgkap la..xmau asing2..klu pakej lengkap jimat sket...tambah2 kalu ada persalinan sekali....

    ReplyDelete
  5. zimie...pegi je book cepat2! kekekeke

    ReplyDelete
  6. maera~thanks dear.hehe u too!

    hana~haah tuhla nanti nk g survey2 dgn encik tunang.banyak nak kena tengok gak ni.harga,etc.hehe

    nida~tula,zimie pun rasa lyanamk nye MUA.agak2 je yg lisa nye tu.sbb dia mcm penah ckp dekat bbf.hehe

    uya~yeee itu yg plg risau.kes penipuan.hoho langkah berjaga2 perlu diambil kira!;p

    nana~ooo tula masih berkira2 lagi nak camne.pening gak pk ni.huhuh

    nana lagi~ramainye geng nana dlm ni.hihihi tunggu dlu nana.survey dulu.kang nyesal tak sudah ;p

    ReplyDelete
  7. selamattt selamattt selamattt semuanya....make a WISE decision ye..

    ReplyDelete
  8. mesti nak diy pelamin kan?
    ok je amik 2 set tu..
    aksesori kautim(betol ke eja ni?) la ngan orang tu..hee

    ReplyDelete
  9. hahaha ye la i amik readzul tuk mekap je.majlis tak lgsg lg dh claim aku pye mua.hahaha lyana MK also guna dia :)

    serius readzul buat pakej ni?huwaaaaaaaaaai terlepas..dh tak bole patah balik...so sad...haish..temptingnya..

    ReplyDelete
  10. ade 1 butik kt tmpt lala tawarkan kat lala:

    pakej akad+sanding+baju baru=rm1.8k

    so tgh pikir2 nk terima ke x bcoz:
    1.pelamin x la vogue sgt
    2.meja mkn beradap pn biasa2 je...hahaha..

    ReplyDelete
  11. hunny~tenkyu puan hunny.will do!!

    wanie~bukan DIY.memang dalam pakej catering.hehe

    lisa~ahah yeah betul.ooo u amik MUA je kan.ok2 i x sbr nk melihat review anda semua utk MUA.mesti meletopsss!hehe.i try bukak blog lyanaMK takley plak.haizz

    A.N.A~okla boley tahan harga.tp klu boleh zimie nk ngn MUA sekali.senang 1 jalan.heheh

    ReplyDelete
  12. salam aidilfitri. thanks for viewing our pakej. dah view tue meh2 la dtg butik.. nanti i bagi special price ya :D


    psst: biasanya setiap sewaan busana kami disertakan dengan sewaan percuma aksesori yg dicagarkan refundable deposit :D

    ReplyDelete
  13. wah Readzul reply sendiri lah.hehe

    nanti i pergi butik u ok:)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)