Sunday, June 5, 2011

Kisah Jumaat dan Sabtu

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hello dearies. Lama rasanya tak memegang keyboard untuk menaip. Adakah anda semua rindukan saya? Hihi. *gelak tawa* Tak tau nak update celah mana. Banyak sangat progress yang telah dilakukan 2-3 hari ni. Sampai tak sempat nak post entry baru. Sampai TERlepas nak pergi wedding BBF, Cikkin yang telah pun bergelar Puan. Congrats dear!!! Maaf zimie tak dapat hadir. Sedihhhh T_T Nanti wat review ye. Dapat tengok gambar2 dari Hana pun jadila. Cantik sangat wedding garden beliau tau!

Ok 1st nak update pasal Door Gift kanak2 tu Isk tak habis la si zimie ni pasal door gift. Haha. Di sini saya hanya nak tunjuk kan teaser macam mana rope si door gift untuk kanak2 yang telah i cipta. Eceh takla cipta sangat. Bagi gambar penuh u. Tapi jenuh jugak nak dapatkan idea tu! Buat ini salah, buat itu salah, last2 jadik macam ni...

Jeng jeng jeng..
Nana syg, I tiru sikit konsep cadangan popcorn u tu. Tak kasi popcorn tapi kasi gula2 dan cekelat. Hihi

Tak jadi nak kasi makanan berkhasiat. Tak sempat nak fikir haritu. (-_-') Thanks bebanyak pada bloggers yang bagi cadangan sebelum ni. Korang memang suweet!! Tunggu la time majlis kahwin ye i kasik Yakult dengan biskut. macam cadangan Rilla tu. Hihi. InsyaAllah.

Kedua, saya mahu update tentang hari Sabtu di mana saya dan BFF yang bernama Arina telah ke Melaka menghadiri Majlis Pertunangan my BFF jugak, Puteri Dharmilla a.k.a Ila. Kitorang jadik pelakon tambahan di lokasi. Siap jadi props pokok, batu kayu. Eh takla. Cuma jadi pengapit yang tak bertauliah je. Pastu jadi alat kepada Photoshoot Indoor beliau. Yang Outdoor kitorang tak join sebab terus bergegas balik KL dalam lebih kurang 2.30 petang. Time tu panas terik pastu highway seberang jalan menuju ke Selatan jem teruk gila!! Nasib baik ke Utara tak jem. Maklumlah ramai sgt nak balik kampung time tu kot. Kitorang gerak kul 8.30pagi so belum jem lagi time tu. Syukur perjalanan selamat. Ini perjalanan jauh yang kedua dilangsungkan oleh saya. Hebat jugak i berjalan jauh. Hihi tapi balik2 tu terus kong. Tidur sampai Maghrib. Hihi penat!

Korang!! Tengok la baju Tunang beliau! Cantik nye. Dah macam nikah tau. Takpela beliau banyak duit. T_T Teringin nak anak tudung yang macam tu. Tunggu la time kahwin. (-__-)

Mini pelamin dan hantaran. Sweet sangat. Ok fine. I nye tak macam ni pun nanti tau. Sumpah! T_T


Ok tamat cerita hari Sabtu. Congrats to iLa!! Kau sangat cantik ok. Habisla. Dah letak benchmark macam ni. Nikah esok pasti lagi vogues kot! Hihi insyaAllah. Sekian berita hari ini. Selamat menanti hari Isnin yang biru. ;D

Esok i akan sambung menaip lagi dan i akan reveal bermacam2 lagi DIY yang tak berkesudahan..



p/s: Pada masa dan tika ini, gigih siapkan hantaran dan sambung buat door gift yang tak siap. Hehe

9 comments:

  1. haha...mmg rindu zimie update blog ok...!!!

    baju kawan zimie tu sgt2la jojes.....meleleh air tekak tgk.....huuu~

    ReplyDelete
  2. lijah!!! hihi

    haah gojes sesangat tau.dah la buat sendiri.zimie ingat sewa je.haih beratus2 gak tu tau.aritu dia kata jahit je 400++ *nangis dengar*

    ReplyDelete
  3. luv the outfit so much...dari tudung sampaila ke baju...sumela cantik..

    ReplyDelete
  4. amani~betul tu dear.cantik sangat tau.isk bertunang pun dah cantik camni.

    happy for her. :')

    ReplyDelete
  5. haah, sabtu ahad, ramai b2b sibuk..tertunggu2 update dari korang..hehe..aduh..mmg cntik la baju tunang kwn zimie..anak tudung tu pon cantik..xpe..time nikah nnti kita pakai ye.. =)

    ReplyDelete
  6. zimie... missing u dear... sabtu ahad haritu pun hana buzy jugak... ni baru balik rumah... dapat lah jalan2 g blog orang lain... ^_^

    ReplyDelete
  7. nida~nicekan?hehe tula tunggu je time nikah.sekarang mood berangan. ;P

    hana~hehe busy ke mana tu hana?skrg cuti skool kan?mesti sibuk siap2kan wed prep kan.hihi

    ReplyDelete
  8. cun dah doorgift 2 kaka..

    eh mcm grand je majlis tunang kwan akak..baju meletop..

    ReplyDelete
  9. wanie~tau takpe!!grad la jugak.tu akak cakap dah macam nikah.hoho

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)