Thursday, June 2, 2011

Idea Doorgift Kanak²

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***
Korang, just nak share, semalam kan daku torai make up testing² buat kali kedua sambil bertemankan si cantik You Tube. Rupanya takla susah mana pun make ni. Hihi *gelak gedik* Cuma muka ni terasa cam gelap la plak bila make up. Adoi. Nak kena tukar pressed powder yang cerah sikit kot. Tak sedar diri tu gulap. Haha. Ok malam ni dah plan nak shopping² Malaysia. Ke Jusco je pun. Jangan plak u ols ingat i beli Simply Siti. Hihi mungkin???

Ok tamat kisah itu. Sekarang ni, actually kepeningan tentang beberapa perkara. Hari majlis sudah semakin hampir. Tapi tengah fikir Door Gift lagi.

"Eh door gift bukan dah siap ke?"

"Memang dah tapi untuk kanak² yang belum"

Ayahanda cakap taknak kasi gula², ceklat² sebab takut nanti bapak budak tu(tetamu) marah. Dah tu nak kasi apa?


Ingatkan nak buat camni je.

Dah kata kanak², of course la suka makanan tak berkhasiat camtu. Bukan takat kanak², orang tua macam saya ni pun suka lagi² gula guli. Haha tua besok cepat rongak baru padan dengan muka sendiri!

Ke nak bagi barang mainan? Ultraman, Superman? Sesiapa ada cadangan? Dialu²kan sesangat. Dah takde masa dah ni. Ataupun stick je macam gambar atas tu?

Help!


15 comments:

  1. Sy pon buat doorgift camtu, buh lolipop & coklat. dah siap separuh..

    ReplyDelete
  2. rasenye ade 4 orang je kanak-kanak nanti dari rombongan sang lelaki. tak tahu la pulak dari sang perempuan :P

    ReplyDelete
  3. kasut pink~haah nak wat camni.tapi tula ayah plak takmo.

    payid~eh ada lagi.jeng jeng jeng ;)

    ReplyDelete
  4. biasanya memng bagi lolipo or cekelat la zimie..xtau klo nk bg len..

    ReplyDelete
  5. tu pun da lebih dr cukup zimie. ok la. hehe

    ReplyDelete
  6. yana bg honeystar+chococrunch :) beli yg timbang punye jek senang nthen paking2 kompen ayh cik zimie setuju :) berkhsiat lg tu heheh

    ReplyDelete
  7. for my wedding nnti my mom belikan pop corn utk kanak2 :)

    ReplyDelete
  8. Biskut dan Yakult..hehe..ok tak?

    ReplyDelete
  9. uya~memang comel.haha tapi tak berkhasiat

    nida~hehe tulah.asik2 benda sama je

    yati~hehe yeke?ok2 ;)

    lyana~good idea la yana.suke3!!nanti nak wat jugak la.tengok keadaan.masa dah suntuk ni.haha thanks tau!!;)

    nana~terfikir idea ni gak.hihi thanks babe!

    rilla~suka idea anda!!serius berkhasiat.hehe

    ekin~buat jgn tak buat ;)

    ReplyDelete
  10. selalu budak2 memang dapat makanan ringan je... macam takde idea je selain gula2 camtu... ade ke? kalau bagi doorgift yang sama je dengan tetamu dewasa, boleh ke?

    ReplyDelete
  11. bdk2 ade doorgift lain ye..bagusnye..selalu org bagi gula2 je kan kak..senang dan memang itu la yg dorg suke..sy pn suke..kui3..

    kalau nak yg bkasiat bleh bg roti wholemeal..:D

    ReplyDelete
  12. hana~hehe tulah.tau tak.last2 bagi cekelat ngan gula2 jugak.adoiii haha

    wanie~hehe roti wholemeal.good idea.nampaknye kene postpone ke majlis kahwin la kot.haha thanks syg!!

    ReplyDelete
  13. saya bagi pensil n sharpener..=)..kalau gula2,sumi jelly n coklat tu diorang pilih mana yang best je,tak habis main sepah je..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)