Monday, June 13, 2011

Excited bergelar Fiancee!

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hey hey i'm back again. Starting today as fiancee to my fiance. Eceh ;P

Boleh tak tetiba clueless nak cerita macam mana. Haha ok saya over. TERexcited la korang! (^^,)

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi sebab dengan Dia, majlis saya berjalan dengan lancar. Semua saudara mara belah saya dan dia datang. Masing2 beramah mesra. Menyambung silaturahim. Dan!!! dengan tak disangka rupanya pakcik saudara my fiance kenal dengan my father!! Oh my such a coincidence di situ! Kenal as working partner. Tsk dunia sungguh kecil. Ape lagi dah bertemu regu rancak la berbual. Sehinggakan abah si dia dilupakan. Abah my fiance ni pendiam sikit. Cool bak kata beliau. Hihihi takpe takpe banyak masa lagi. Lepas ni pasti akan banyak kali bertemu. Insya Allah ;)

Firstly, nak ucap thanks kat mantan B2B Hana Yoriee for the lovely bunga tangan a.k.a handbouquet. Pepagi 12 Jun 2012(Ahad) pukul 9 pagi beliau sampai rumah. Siap sesat2. Alahai cian hana. Tapi sempat la bersalam salaman plus minum air sampai 2x. My mom la. Dah kasi air oren, kasi plak teh tarik. Hihi maaf ye Hana, mak zimie memang begitu ;P

Nice tak HB Hana ni? Exactly suka dengan biji2 hijau tu. Nak sangat2 masa entry ni. Ala2 wishlist gitu. Thanks hana for making my dreams come true. Eceh suka la tu hana kena puji. Bweekk ;P

Nampak tak lace tu? Itula yang special nye. Hana pandai! Hihi better daripada dalam gambar yang zimie nak! Berapa kali dah puji hana ni. Haha.
Maaf kalau gambar kurang clear
.
.
.
.
.
Secondly, sebab belum dapat gambar2 official from OP, i just letak gambar rajah muka i di sini untuk tatapan bride to be. Dan as stated in my previous entry, i make up sendiri. Tribute to Ika, my cousin tersayang! Beliau yang tolong touch up di saat akhir!! Di saat saya nervous sambil mulut tak reti duk diam. Haha

Biasa biasa aje. Simple je. No MUA. No mini dias. Hanya bertemankan handbouquet aje. Ewah ;)

Latar belakang : Hantaran DIY dan Handbouquet
Maaf kalau gambar kurang clear
.
.
.
.
.
.
Lastly, dapat cincins. Thanks to my fiance!! Serius suka cincin ni sampai nak taknak pakai sebab risau hilang dan karat masa cuci2 pinggan mangkuk. Haha my fiance dah marah2 suruh pakai. "Itu kan emas, bukan besi, tak kan karat la sayang" Hihihih 1st time dapat cincin emas dalam seumur hidup. My mom pun tak pernah hadiahkan. Its so priceless to me!! ;) Saya telah mendapat 2 bentuk cincin. Cincin risik dan cincin tunang. Yeai. Dan rahsianya, saya shaking semasa disarung cincin itu!!! Ohooo malu sungguh. Harap mama (ehem) tak perasan la yang saya shaking ala2 shake a bon bon 2x! Nervous sesangat. Nasib tak parkinson! Haha

Alhamdulillah suka sangat cincin ni. Tak tau nak menangis terharu ke ape. Ok ya saya over lagi. Hihi


(^^,)


p/s: A big thanks and love to lovely family dan sanak saudara yang menjadi bidan terjun di saat2 akhir. Sayang semua!! Ape lagi B2B, inspired tak???? ;P

p/s2: Dapat gambar from my OP, i akan upload ye. Tunggguuuu ;)

39 comments:

  1. alam bertunang nie lg byk cabarannye
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. ekin~saya takut.sesama doakan ya.huhu

    ReplyDelete
  3. hihi..mestilah suka dipuji..hehe.. =) Zimie dan tunang kena sabar dan saling memahami dlm alam pertunangan ni ya?

    hana doakan semuanya baik2 sahaja.

    ReplyDelete
  4. eyh lupa..thanks zimie sbb percayakan hana utk buat HB tu..=))

    ReplyDelete
  5. wah, bestnye kalau pandai make up sendiri. Jimat di situ. Sy dulu pun memula nak biasa pakai 2 cincin di jari macam susah sebab x bape suka barang kemas tp kalau tak pakai nanti muncung tunang panjang sejengka. haishh..hehe

    ReplyDelete
  6. tak sbar jugak nak tunang nie!!hihihi

    ReplyDelete
  7. d~thanks dear;)

    hana~thanks atas nasihat berguna tu.zimie just ikut instinct yang hana boley buat HB tu.hihi thanks dear.muahh!!!

    kasut pinK~ahaha mucung tak tahan.wajib pakai ok! penat2 je beliau beli cincin. mestila nak tengok kita pakai kan ;p

    ReplyDelete
  8. shura~be prepared dear ;)

    sue~thanks dear.hehe

    ReplyDelete
  9. zimie sangat cantik. make up sendiri eh? pandaila!

    ReplyDelete
  10. congrates dear hehe..ape lagik..sibuk2 prepare utk wedding la hehehe

    ReplyDelete
  11. sue~haah sendiri je.biase jela sue.main hentam gak.ade la 2,3 kali testing2 sebelum majlis.hehe thanks dear!

    uya~thanks uya dear.hehe otak berehat sekejap.esok baru pikir.hahah

    ReplyDelete
  12. tahniah dear,.....kak long lambat lak wish..

    tapi kak long suka tgk cik zimi ni heppy sangat...nnt giliran kak long pulak utk melangsungkan majlis pertunangan bulan depan 3hb..

    pe la perasaan kita kan msa hari berikutkan..jgn la mcm cik zimie ni yg sangt gementar sampai ter shaking lak kan..hehehehe=) sweet la awak nie..

    yang penting, jaga diri baik2 yer dear..awak ngah darah manis tu, jaga hati yang penting..jgn ikut perasaan. ( eh, kak long ni mcm la ade pengalaman) tp kawan2 byk memberi nasihat mcm tu..

    yang pasti awak dah jadi tunang orang...jaga segalanya..pe2 pun heppy always yea..TAHNIAH.

    semoga kekal hga jinjang pelamin..amin.

    ReplyDelete
  13. superb job hana..btw, cantik baju zimie.:)

    ReplyDelete
  14. wow wow..tahniahh!!!
    lawaaa gakk hana yorie nye HB niiii!!!!

    ReplyDelete
  15. kak long~thanks sesangat. panjang lebaq nasihat dia. hehe ape pun nak congrats awal2 kat kak long. pengalaman tak dapat dilupakan bertunang ni.eceh *over lagi* zimie doakan semuanya berjalan lancar ye.welcome to the club! ;p

    kina~hehe suka HB hana.thanks kina ;)

    elya~thanks babe.memang lawa.kat luar lagiiiiii lawa.tribute to hana ;)

    ReplyDelete
  16. zimie cyg... harap hana tak terlambat nak ucap TAHNIAH!!!! Zimie nampak hepi sangat... nampak bahagia sangat.. hana doakan kebahagiaan zimie berpanjangan dan berkekalan ye...
    zimie sangat berseri-seri.. selamat menghadapi alam pertunangan..

    (p/s: org kata alam pertunangan banyak cabarannya, betul ke?)

    ReplyDelete
  17. hana~thanks syg!tak lambat la hana.just niceeee.hehe.memang berseri2 lepas mekap.hihih thanks hana.doakan untuk hana juga.

    dugaan dan cabaran memang banyak.nak2 tentang persediaan perkahwinan.eceh macam dah lalui plak.padahal baru 1 hari bertunang.hahahah ape pun my fren nasihatkan.kena byk sabo...sabo..sabo...itu jela beliau advise ;)

    ReplyDelete
  18. selamat bertunang sis! semoga bahagia smp jinjang pelamin k?.. sepanjang bertunang ni byk bertolak ansur ye :)

    ReplyDelete
  19. salam
    congratz

    just finish read ur blog :))

    ReplyDelete
  20. tahniah zimie yang comel dang sangat comel harap dpt jumpa zimie lagi :)

    ReplyDelete
  21. hye si comel! tahniah dear! semuanya cantik! rindu zimie! put busy. sobs.huu

    ReplyDelete
  22. cik zimie..tahniah...dah selamat bertunang..;)

    ReplyDelete
  23. tahniah zimie.. ;D

    (org plg last agaknya cakap tahniah..huhu~)

    ReplyDelete
  24. dh lmbt tp better than never kan...Tahniah~~!! barakallah.... selamat menempuh alam pertunangan yg menjanjikan seribu tanda tanya.. insyaALLAH,dipermudahkan oleh NYA...hikhikhik~~!! dh tunang dh sorang ek...=)

    ReplyDelete
  25. congratz!!! :D

    suka kat sulam/beadings kat cekak tangan tuh. cumel.

    ReplyDelete
  26. congrats zimie! bestnyer pandai makeup. dapat save bajet.suke2x! skang kene prepare for big day plak.hehe

    ReplyDelete
  27. akak! tahniah ye..
    dh jd tunang org..
    jgn nakal2 k..keke

    cantik bunga tangan tu..:)
    btw make up pn cantik..

    ReplyDelete
  28. cikpuan fara~thanks puan.insyaAllah sama2 doakan ya ;)

    meen~ada blog juga ke?hehe.thanks 4 reading mine.i feel overwhelmed.

    nora~hehe thanks nora syg.ngade je.dia pun comel gak. ;p

    miey~thanks miey syg.muahh!! hehe

    ReplyDelete
  29. put~thanks put dear!! tula bz betul la put ni.maklumla majlis dekat dah kan??heheh

    eida~thanks dear!! ;)

    r3bl~takla.ada lagi 'org' yang belum cakap.ekekeke thanks tau!

    el~ahaha baca u punya nickname darah manis.teringat zimie baru je menjadi 'darah manis' hehe thanks.insyaAllah doakan ye el!!! ;)

    ReplyDelete
  30. atiqah~thanks!!itu sulam je syg.tak beading pun.nice kan?hehe

    ina~haah save la konon.tapi habis duit beli peralatan makeup.hihihh thanks dear!!congrat for ur coming wedding! ;)

    wanie~thanks wanie!!pls² kamu jangan nakal macam lagu alif ke?hahah saje je special order bunga tangan tu.coz baju biasa2.so lain la sikit if ada bunga tu.hehe

    ReplyDelete
  31. http://ceriteraaku-menn.blogspot.com

    do visit me ;)

    ReplyDelete
  32. hikhikhik.....mau tukar la nama. dh xdarah manis selepas semua majlis selesai...ekekee..mgu depan br tukar. pape pun, gudluck again ya!

    ReplyDelete
  33. zimie congrats darling..selamat membuat persiapan kawin plak..hehe..

    ReplyDelete
  34. Congrats.. My E-day lagi 21 days to go.. hihi.. btw, I nk tgk pic baju tunang U tu.. :) nmpak cantik..

    ReplyDelete
  35. menn~done dear ;)

    darah manis~wehiii bestnye el.thanks dear ;)

    nida~thanks syg!! haah prepare tawen laks. hihi

    mimie~oh my.nak dekat dah tu.ok2 nanti i upload ye.OP simpan my picca la.hehe stay tuned.

    ReplyDelete
  36. Congratulations on your engagement....

    Good luck with your wedding preparation dear. If you are interested to get dessert in a jar, do drop by at our blog...
    http://laughinthekitchen.blogspot.com/

    xx!

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)