Thursday, June 9, 2011

Belajar Posing Depan Kamera

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Harini serius takde mood nak buat kerja. ****** kalau bos dapat tau ni. Hehe sekarang dalam mood zilla. Eh bridezilla. Bride la sangat.

;P

Semalam dah selesai setelkan bantal duduk. Yeai. Happy. Tak sabar nak lanyak² atas tu. Haha. Oleh sebab 'macam dah taktau nak buat apa' Helloooo banyak lagi kerja nak kena buat kot. Tapi kat ofis, apa la sangat yang boleh dibuat melainkan post entry baru yang takde kena mengena dengan DIY. Kehkeh.

Hari ni tawan², kita akan belajar cara² posing baikkkkk punya. Tapi limited la sikit info ni coz i ni kan bertunang je. So picca limited sikit. Takde la posing 18sx ke hape. Ehhhh ;P I pun buat la study² sikit gambar camne nak nak digayakan depan OP nanti. Tapi kannnn, tetiba cam segan lak nak posing depan OP. Salu camwhoring sorang² depan camera/cermin. Ni tak pepasal depan manusia. Wargh takot!!

Gaya² mutu sami velu yang i plan nak buat adalah :-


Gambar tonjok cincins.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

and then i found this!



Gambar atas katil?? Niceeee. Ok saya akan curi sedara mara sepupu papat jadi pelakon tambahan. Haha.

Maaf gambar tak clear. Untuk lebih lanjut sila ke website Fatinizulnaidi (ladies photographer uuu)


Entahlah. I sendiri tak tahu. Its just a guide. Tak semestinya buat kan? Ahaha yang penting tau le nak bergambo kat mana. Ngeh.

Ada lagi tak?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cak!

Ini bukan gambar manusia. Handbouquet pon harus diposing! Yeah.


Okla i think lain² better i leave to my OP. They know what they should do. Their job right? Hihi hope so.

Till then.


Tips: Kalau nak belajar cara² posing ni, lebih baik pergi ke website/blog OP OP tersohor atau terhebat. Sana memang banyak posing² yang boleh di copy paste dalam kehidupan seharian. Cantik² semuanya. List² OP, dicurik from blog Puan Atia. To be exact, bawah belah kanan page blog tersebut. Hihi Sekian.

21 comments:

  1. aku rasa praktis senyum lagi penting wahahhaa

    ReplyDelete
  2. bgs zimie do homework utk pose2 menarik.. nnt takdek la cam xtau nak posing camne mase on that day.. masa sy aritu, sy mmg xreti nk posing..pastu dapat OP yg xkreatif.. die tgu kite wat baru die snap.. last2 gmbr xbyk pun sbb sy tak tau nk pose... kecewaaaaa...

    ReplyDelete
  3. uya~malu gila!! aduh camne la nanti.hehe

    sarah~itu pun penting.balik ni wat homework senyuman paling menawan.haha

    maria~aisey yeke dear.igtkan OP tu ley la kasik advise.maklumla tak semua tau nak begambo.huhu takpe² dear.time nikah, u wat hmwork betul² tau.ngehehe

    ReplyDelete
  4. bila dah sampai masanya, gerenti terus pandai berposing.. hihihi

    p/s: nice blog dear!!

    ReplyDelete
  5. adieyza~yeke?ni betul² advise dari senior.ade benar gak tu.hehe thanks dear.wish me luck!!

    ReplyDelete
  6. hehe..serius x pndai pose..terfikir gak mcm mana la nk post depan op..malu..

    ReplyDelete
  7. tak pandai nak posing..
    memang kena tiru pose org lain la nanti..keke
    'xpun cari OP yg pandai bg 'arahan' hahaha

    ReplyDelete
  8. Pektis posing mmg perlu pslnye takde la nnt mcm kekok tp takut nnt bile tibe masanye otomatik jd blank..haha

    ReplyDelete
  9. alamak x practice lg nk posing camne...huhu

    ReplyDelete
  10. cikyuzz~samalaj kita.jom prektis ramai².hihih

    shura~wah!!mesti dah khatam dah ni nak pose camne.waaa bestnye i masih kena belajar lagi.hoho

    wanie~ye syg.kalau OP tu bagus, confirm dia akan ajar camne cara posing terbaikkkkkk.hehe

    ReplyDelete
  11. kasut pink~takot gak jadi camtu.maklumlah depan OP.sebab tu penting ada chemistry dengan OP ni.hehe

    nana~cepat nana.study².masih ade masa.hehe (padahal i pun tak study mana sgt.sikit ni je pun.hahaha)

    ReplyDelete
  12. auw..gmbr munge..kena cecantek ni..hikss..

    ReplyDelete
  13. hana~i have faith on u.dah plan siap masuk gambar tau.hihih glamer munge u.

    ReplyDelete
  14. praktis senyum plg utama....then posture....pastu camhowring byk2 dl sebelum e-day.....ala...pose naturally je zimie...konpem canteks...hehe

    ReplyDelete
  15. zimie, pose tunjuk cincin wajib okeh :)

    ReplyDelete
  16. klu bertunang, kena la pose ala2 ayu n comel gitu ye zimie..he..

    ReplyDelete
  17. banyak betul simbol kuasa dua tu yerk...sejak dua menjak dah reti...hikhikhik

    posing jangan tak posing...lusa tu ade 2 cameraman..muahahahah

    ReplyDelete
  18. dba~haha ngade tau!

    lijah~hehe nak naturally tu yg tak tau camne.hoho

    yati~betul!!! tu je yg mampu.tak perlu nak tonjok muka.haha

    ain~of koz!ahaks.

    payid~tgkla gf sape.hihih.sogan la syg.camno ni.wuwuw

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)