Friday, May 20, 2011

TQ Tag (Yang mana satu pilihan kalbu?)

Assalamualaikum, baa baa cak! lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ok dengan penuh megahnya, semalam dah try2 design TQ tag untuk Paper bag ku. Siap buat 6 design uuuu. Tapi lepas dah shortlistkan dan dapat approval dari Bonda dan sang Lelaki, berjaya memilih design yang diidam-idamkan. Yeai. Thanks banget!!! kat geng BBF sebab bagitau nama website tu. Makcik ni kadang2 pelupa. Banyak makan otak ikan agaknya. Yamyam. Haha. Luv luv korang. Muahh :-*

Jika sesiapa yang teringin nak DIY button, t-shirt, mug, etc boleh ushar2 website ni. Zazzle. Website ni ada macam2 template dan design wedding. Macam saya ni just nak 'cilok' design untuk TQ tag. Hehe. Tapi pergi pilih dekat list Button badge, kemudian Bridemaids buttons. (Cantik2 designnya) Lepas tu customize dan segala jadah tula. Kemudian, klik la Print Screen (PrtScrn). Paste la dekat Photoshop (PS) atau Paint. Dapat la design nya. Bijak tak? Bijak tak? Saya tahu saya memang bijak. Bweek

Cuma yang menjadi persoalan sekarang, nak letak TQ tag tu, gaya camne. Adakah gaya kuak kupu2, gaya kuak lentang ataupun gaya bebas. Help anyone!

Mula2 berpendapat nak tepek sticker dekat paper bag macam ni. Sebab saiz DIY paper bag lebih kurang saiz camni. Dia 'besar' sikit.

Sumber : Google
Pilihan A: Tampal sticker TQ dekat muka hadapan paper bag



Kemudian, TERtengok blog cik El, beliau letak TQ tag macam ni. Tetiba berbelah bahagi. Pilihan B : TQ tag diselit pada reben. terasa macam kosong je muka hadapan paper bag tu. Haha gedik betul. Nak tampal sticker la tu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ataupun

Pilihan C : Gabungkan pilihan A dan pilihan B. Muahaha *Tamak tak tahan*


Ada cadangan tak tawan-tawan? Rasa2 macam blur pula dekat2 majlis ni. Hadeih.



p/s: Saya nye paper bag sudah DIY. Nak tengok gambar, sila ke entry sebelum ni. Sekian.

20 comments:

  1. senang je zimie.. pe kata, amek corak kartun yg ade kt papan tanda kawin el tu, then tampal kt paper bag yg kosong....=). pun dh sweet. tag tu biasa gantung2. org suka tgk. tp sbb yg tu express nk xnk kosong je....

    ReplyDelete
  2. yeke el?mana papan tandanya.tak nampak pon kat blog el.ade link tak?huahua.

    jadinya tag letak kat reben.pastu paper bag kosong letak corak2 kartun eh?hehe ade je corak2 kartun.nantila zimie try tanya bonda.beliau ni orang2 tua tak suka kartun.sabo jela kan.;)

    ReplyDelete
  3. hehehe...ade link bulan april xsilap el.. tp kalo xjumpa cari kt LABEL. btw,ade lg contoh kartun. boleh tampal depan blkg. kene edit. kalo el edit,emel je....el tlg edit jap..cari wedding Tag..

    ReplyDelete
  4. ye betul!!! gabungkan kedua-dua pilihan.. sebab kalau tak nanti nampak kosong sangat goody beg tu..

    Betul2, kenapa org2 tua tak suka corak kartun? Awal2 lagi proposal kad kahwin kartun tu dah kene reject oleh abah.. huhu..

    ReplyDelete
  5. ooo ok el.nanti zimie try cari.thanks a lot dear!hehe

    hana~oh jadinya gabung kedua2nya?baiklah nanti zimie try buat.entah ape la rupa nya ya.hahaha memang orang tua2 tak suka kartun2, warna warni.awal2 dah direject shop.terima dengan tabah jela.hehe

    ReplyDelete
  6. zimie..letak dkt paper bag tu mcm no 1 tu pon ok..nti banyak plak kad nya..
    haah..mostly org2 tua ske kartun2..huhu

    ReplyDelete
  7. sbb nye zimie org tua2 ikut adat. kalo boleh nk formal. maybe zmn kita nk simple dan sempoi. 2 zaman yg berbeza...=)

    ReplyDelete
  8. ikat pade ribbon lebih cantik..kalau tq tag tak besar... tapi leceh sikit... kalau tampal tetap nampak menarik..:)

    ReplyDelete
  9. nida~no.1 tu?tulah zimie pun terfikir macam tu.adeh berbelah bahagi.haha macam la besar benor masalah.haha

    el~hehe ikut jela kata ibubapa.yang penting 2,2 kena redha.eceh.

    kina~kan kina?tepek jela sticker.habis cite.malas nak pikir.yang penting paper bag tak bocor.hahaha

    ReplyDelete
  10. hai aty.hehe thanks.nanti zimie try buat.kalau rajin, ikat tag pada reben.tapi yang penting sticker tetap letak.hehehe

    ReplyDelete
  11. i suka mcm no.1 tu!!! cantek :)

    ReplyDelete
  12. saye vote yg first jugak..unless paperbag kite mmg kosong xde design..

    saye buat cmni~

    http://choclairissa.blogspot.com/2011/04/review-paper-bag.html

    ReplyDelete
  13. i vote for number 1...canteq..

    mana nk cr paper bag putih camtu ek..hee

    ReplyDelete
  14. nana, dba~ hehehe keh ramai vote for no. 1.tak sesabar nak print sticker ni.hihi

    intan~memang kosong pun.hehe.nanti zimie ushar2 link 2.tq dear! ;)

    eida~yeah??hehe.beg putih tak sure plak mana nk cari.maybe boley beli kat kedai paper macam zimie beli.pastu diy sendiri je.hihi

    ReplyDelete
  15. hey hey harusla yang first punyaaaaa..so that takde la nmpk paper bag anda kosong saja..heheheh!kalo leh print tq tag color2, lagi cooolll

    ReplyDelete
  16. didi~yaaa betul.saja juga setuju dengan anda.print dah sticker.errr tag colour2??? tengok keadaan kalau rajin.hihihi tunggu dan lihattttt

    ReplyDelete
  17. akak, pilihan A tu lagi cun..hehe..pastikan tq tag akak cun jgk la ^_^

    p/s:lambat la plak dtg komen..haha

    ReplyDelete
  18. Wanie~hehe siap dah pun.tinggal nak majlis je ni.hihihihi xla maksud akak, siap print dah sticker tu.cantikkkk.haha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)