Friday, May 6, 2011

Tema Kahwin? Colour Combination.

Assalamualaikum dan cak!
Milford Sound in New Zealand

Haritu (masa tengah excited Google pasal warna tema yang sesuai) terserempak dengan sebuah website ni. Phew susah juga nak cari alat yang boleh detect secara automatic colour combination. Haha perlu panggil Doraemon ni. Poket ajaib!! Ok merapu.

Jadi, website tu memang berguna sangat2. Macam saya, Bonda awal2 dah tetapkan mesti ada gold2, putih2. Namun, tak mention langsung pasal pink,merah, etc. (Ikut aje kata beliau). Sebab beliau yang nak sponsor. Alhamdulillah. Tapi kena ikut la kata beliau. (-_-')

Jadi tips pada harini adalah cara2 nak memilih warna tema di hari bahagia anda. First, setahu saya mesti ada 3 warna sahaja. Jangan kurang dan jangan lebih. Sebab takut terlebih warna warni. Nanti jadi tadika pula.

Mari saya share website ni. Tak sure b2b lain pernah review atau tak. Inilah website nya. Wedding Colour Combination. Dulu2 masa takde blog, sanggup bookmark tau. Sekarang tidak lagi. Boleh terus klik di sinun. Yay!! :D

Ini diantara dream wedding colour saya (tak tau boleh direalisasikan atau tak) Ngahaha




Wajib ada warna ala2 coklat coz warna favourite Bonda. Berangan itu BEST!!
.
.
.
.
Tak habis lagi. Ada lagi. Masa baru2 tu jatuh centan dengan warna2 Tiffany. Jenuh google apa yang dikatakan dengan Tiffany ni. Rupanya di adalah asal daripada jenama Tiffany iaitu warna biru. Correct me if im wrong. Kalau la saya boleh buat tema ni. T_T





p/s: Dear b2b pula bagaimana? Jom share ;)

16 comments:

  1. zimie...thanx for share..nk try la tgk warna combination tu..nida nk warna hijau saga blm tu..hee

    ReplyDelete
  2. lala mmg dr dulu lg dh pilih tema hitam...hehehe..addicted to black color..

    ReplyDelete
  3. hehe ja kes sama zime..

    memang wedding ja nanti memang guna combinasi warna yang pelik hehe...

    tak tahu hasil nye jadi ape...
    takut nanti jadi worst je hehe...

    ReplyDelete
  4. dulu teringin sangat nak warna pink blue.. tapi takut abah kata banyak sangat warna... jadi ambik yang agak natural je.. pink silver... tapi family pakai baju biru.. huhu, nak jugak biru tu...

    ReplyDelete
  5. dear..x pe je nak combine kaler..yang penting tahu nak apply cane asal x nmpak pelik..me plak berangan nak combine tiffany n pinky ^_^

    ReplyDelete
  6. tiffany + purple tue pilihan hati saya..cantik kan...

    ReplyDelete
  7. mcm nolyn...suke colour pallet tiffany + dark purple tuu...gojes....tihihi

    ReplyDelete
  8. i suka combination

    gold+ivory+white

    ReplyDelete
  9. nida~itu yang ala2 turquoise kan?hehe suke gak warna tu dear.

    ana~lala, hitam itu menawan dan seksis.plus boleh nampak kurus.haha

    ja~tapi masalahnya bonda nak colour2 biasa je macam gold, white. huhu tak dapat la nak realisasikan warna purple ke biru ke.sabo jela.

    hana~ok je dear pink silver.cantik sangat! haah warna keluarga pengantin harus lah contras.dalam gambar mesti nampak cantik nanti ;)

    miey~boley eh dear?takut jadi tadika.haha eee nice nye tiffany ngn pink.aritu Google terjumpa tema camni.suke gak!! ;)

    ReplyDelete
  10. ekin~memang cantik.;)

    momo~waaa nice sungguh tema nikah mu.biasanya memang orang buat tema putih/pastel untuk nikah.sunat pakai warna putih untuk bernikah ;)

    noly~cantikkk hehe

    lijah~sweet je.lain dari yang lain.sapa nak buat tema ni angkat kaki.haha

    nana~yeaa me likey too.mak pun suruh buat tema ni dear. ;)

    ReplyDelete
  11. elya, u peminat merah eh?hehe nice combination kan ;)

    ReplyDelete
  12. tiffany blue sgt cantik..sukeee..klu combine ngan pink or kuning ok gak..xpun combine je tiga terus..:)

    ReplyDelete
  13. hehehe suka semua la fir!! sukar nak buat pilihan.pastu ibubapa tak suka pulak.adeh ;)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)