Monday, May 23, 2011

Tarikh Kahwin dan Dewan...lagi

Assalamualaikum, baa baa cak! lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Alhamdulillah. Tadi lepas je balik kerja, dapat la mesyuarat tingkap dengan semua ahli keluarga. Just a quick meeting coz lepas tu nak magrib pula. Tapi yang penting mesyuarat dihadiri oleh VVIP iaitu ibu dan bapa. Ngehehe. Abang dengan adik tu optional. Ada bagus. Takde ada aku kisah?Muahaha tapi kebetulan mereka semua ada. Yeai.

Mula2 1st thing kitorg decide adalah TARIKH kahwin sebab dah dapat hint-hint daripada pihak lelaki yang diorang nak tahu tarikh. Senang la nanti nak discuss masa Majlis Tunang. Tak la semua tercengang2 ke hape ke. And of course wajib buat pada cuti sekolah. Bukan setakat saudara mara, malah nenek2 datuk2 moyang2 untuk kedua2 belah pihak ibu bapa pun akan datang jugak. Dari Kelantan sampai la ke Johor dan Kedah. Wah Timur ada, Selatan ada, Utara pun ada. Maka dengan itu, kena la buat cuti sekolah supaya senang la diorang ni nak datang ke Majlis ku. Yang penting semua ada. Yehuu! dan ehem tarikh telah pun di decide. Yang penting BUKAN tahun ni. Ia adalah tahun 2012. Sempat la ada lagi setahun nak prepare. Hihi. Tarikh sebenar dah ada tapi dirahsiakan daripada umum. Dekat2 nanti barulah reveal. Jeng3.

Kemudian, nak buat kat mana? Kitorg dan decide nak buat dekat DEWAN. Tak boleh buat kat rumah, takut roboh je nanti tetamu rempuh. Hihi. Seperti dalam post yang lepas, planning nak buat kat dewan di Putrajaya. Malangnya selepas ditambah ditolak darab bahagi, ambil kata sepakat nak buat dekat Dewan PKNS Kelana Jaya. Ala yang depan Kastam tu. Dekat2 Giant Kelana Jaya. Tau kan? tau kan? Sapa tak tahu, dia ________. Hahahaha kidding jo.

Kenapa dewan ini?
-harga saya tidak ketahuan (bajet under RM2K. adakah ini rate nya?) updated!! Ina kata RM3800 per day. (-_-')
-parking senang
-dewan besar dan luas (ayahanda kata boleh masuk sampai 2000 org)
-berada di tengah2 bandar.senang sahabat handai di Damansara dan KL nak datang.
-tepi tu ada tasik (perlukah ini semua?)
-itu je kot..ngeh


DEWAN PKNS KELANA JAYA
besar kan?just nice.
Sumber : Mutiara Serivces

Masalahnya, tak tahu nak contact sapa?! Huwa kata rakan2 kena booked dewan 6-12 bulan sebelum majlis. Hurm tadi email kepada Ina sebab tengok kat blog beliau, wedding belah lelaki kat Dewan ni jugak. So just waiting for her info la ni.

Anyone knows tak macam mana nak contact pihak pengurusan Dewan PKNS Kelana Jaya ni? Atau ada sapa2 kerja kat PKNS Selangor ke? Errr sebenarnya tak paham gak. PKNS ni under organisasi mana? Dah tanya Encik Hansam Google tadi pun tak jumpa. Hurm. Go go zimah.


Updated!!! Ekekeke thanks Ina for the email. Baru je post entry ni, tetiba beliau reply. Sangat pantas dan tuntas!! ;P

salam.hi zimie,

i've asked my fiancee psl dewan tu. he said, xde contact number. just g kat dewan tu, jupe person in charge, dia akan bagi details untuk contac orang dari pkns shah alam untuk booking..i pon pernah google num contact dorang, memang tak jumpa..hopes this helps.all the best ya! :)

ina


p/s: Laju je Ina reply email. ;) Apa lagi zimie. Kayuh laju2!!


17 comments:

  1. nana~tak tahu lagi dear.tu gambar tahun 2008.skrg harap2 lagi cantik.hehe

    ReplyDelete
  2. zimie.... biasanya kat belakang dewan tu, ade office yang in charge dewan tu.. try pergi tengok... wah, lepas ni zimie pulak buat persiapan kahwin kan... ^_^

    ReplyDelete
  3. hana~yep yep dear.persiapan kawin iaitu mengumpul duit.hihihi thanks hana.nanti nak g survey dewan tu.

    ReplyDelete
  4. wah...mcm syok je dewan tuu.....
    nampak luas, selesa, teratur....
    jayakan weddingmu di sini tau...!! hehe...

    ReplyDelete
  5. dewan yang selesa. all the besh dear :)

    ReplyDelete
  6. salam zimie, off topic kejap boleh?
    nak bg tau yg i ada tag u untuk satu contest ni. kalau you free2 boleh la tengok2 ye (ops, tiada paksaan ^__^)

    http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2011/05/contest-perkahwinan-idaman-by.html

    ReplyDelete
  7. takpe, byk ms lg utk urusakan hal dewan.. chaiyuk2..

    ReplyDelete
  8. lijah~insyaAllah kalau ok, terus booked pastu tak payah nak pikir ape dah.make sure lijah dtg tau.hihi

    nora~hihi hopefully dear.

    plain jain~ouwhh i like ur name.coz im also a plain jane type.(eceh spekang lak.hahaha) dear, kalau rajin zimie join. boleh tak macam tu?hehe

    ekin~haah kalau boleh memang nak yang besar.

    kasut pink~yup banyak masa lagi tapi pejam celik je dear.cepat no masa berlalu.huhu

    ReplyDelete
  9. zimie..xsabar nak tahu tarikhnya...hehe..pas tunang nanti reveal ye =)

    ReplyDelete
  10. zimie, baru jumpa your blog.ngeee. i pon tak pernah g tengok dewan tu sebab he pergi survey sendiri with his family. wah!! cantik rupanya ek. baru i tau. hahaha!! gudluck dear!!

    ReplyDelete
  11. weeeeeeeeee...dh ada dewan:)besarnyer!!!suka!

    ReplyDelete
  12. nida~lambat lagi la syg.malu lak nak reveal awal2.hihi

    ina~hehe laaa igtkan u dah tau.cantik gak tau.besar katanya.padahal tak pernah tengok gak.orang la cakap.hihi nnt pas wedding, u wat la review kat blog ye ;)

    ReplyDelete
  13. dba~belum ada lagi.baru plan nak survey.hehe

    ReplyDelete
  14. lagi setaun nak kawen?tahniah!hehe
    syiok la buat kat dewan..tp bajet mcm lagi mahal kan..

    ReplyDelete
  15. wanie~setahun macam2 boleh jadi dear.doakan ye.hehe

    syiok sebab kena menghabiskan $$$ yang banyak.grrr

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)