Tuesday, May 10, 2011

Shopping : Bunga, Daun dan Langsir

Assalamualaikum lovelies bride to be ;)

***

Phew barulah kesempatan nak update. Kepenatan sampai nak menaip semalam pun takde mood. Huaa hari ni saja nak update tentang hasil tangkapan di Nilai hari Ahad kelmarin.

Yang paling best sebab dah berjaya menghabiskan wang sebanyak RMXXX.XX untuk bunga2 artificial. Oh kenapa bunga artificial? Soalan ni memang dah lama bermain di fikiran. Antara bunga hidup atau bunga artificial. Ada la fikir selama 3 hari 3 malam. End up keputusan nya beli bunga artificial je untuk DIY hantaran nanti. Daun sireh pun beli jenis artificial. Gila nervous taknak guna daun sireh hidup. Sampai mak cakap "Takpe ke guna daun sireh artificial ni?" Errrrr taktau nak jawab pe. Hahaha

"Bunga hidup la cantik. Berseri je hantaran. Murah harga compared to bunga mati/artifical "

Nak je guna bunga hidup, tapi tak mahu mengambil risiko. Ok fine. Dah ambil dah risiko membeli bunga artificial yang 'mahal' tu. Wuuuu. Sebab utamanya, bunga hidup ni kene beli last minute lebih kurang 2-3 hari sebelum majlis, barulah boleh gubah. Saya rasa saya tak 'sepandai' itu. Nanti takut malam tu nervous tahap tenuk, tak tidur malam dibuatnya mengubah hantaran. Hua

So biarlah hantaran ni ku gubah dan dah siap 2-3 minggu sebelum majlis. Lega nanti bila bertunang, terus bagi je hantaran. Malam tu boleh tidur lena sebelum majlis berlangsung. Eceh yeke? Ntah2 aku yang berjaga malam tu kerana kenervousan nova itu. Hahaha. Jadi, sekian. Itulah alasan untuk tidak membeli bunga hidup.

Adakah aku berpeluang menggunakan bunga hidup? Jeng2 ada lagi satu 'DIY' yang akan ku lakukan dengan BUNGA HIDUP. Nantikan entry yang seterus dan seterusnya. Tak mahu reveal sekarang! *Berangan kejap* Lalala~

Maka di Nilai sempat juga membeli langsir, taklah langsir sangat. Ala2 backdrop belakang kerusi. Maklumlah i takde mini pelamin. Sob3 jimat la kononnye. Langsir beli warna ala2 kuning cream. Semeter RM5. So sebab nak letak kat belakang kena la beli 7 meter. Alamatnya terbang la uwang palsu ku berjumlah RM35. Ni belum jahit lagi. Waa terpaksa la tempah suruh orang jahit. Mesin jahit kat rumah dah rosak! Habis jahanam. Bukan sebab saya, tapi sebab lama tak guna. Betul tak tipu!!!!


Akhir kata, sempat la testing2 power. Kot2 keluar kuasa Power Rangers ke?Hiyark! Go go power rangers!

Dulang tu jenis tray putih. Tak nampak pulak rupa nya. Boleh tengok kat sini. Ikut suka ikat tuala dengan reben tu. Alas warna hijau dibeli kat U & Me, Nilai dengan harga RM2.50 sekeping
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jadilah ini

Kagum dengan diri sendiri yang tangan kayu ni. Ok tak korang? Cepat puji! Haha. Ni first time belajar mengubah. Tak tau nak kata rupa apa. Ada masa untuk mencuba kaedah cuba jaya lagi. Buat lagi zimie. Caiyok! Yayyy
.
.
.
.
Ahh cobaan~~~

Sempat tunjuk kat Ayahanda. Katanya "Aik, takde dulang yang biasa orang lain buat tu ke" dengan nada terkejut.

"Takde. Ni gaya moden. Nanti zimie tunjuk contoh yang dah siap. Kat dalam majalah pun ada. Artis pun buat camni" Ikut suka aku je. Muahaha padahal nak 'lari' tu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dan apa saya akan lakukan untuk ini? Nantikan episod seterusnya!!

Zassss!! ;D


p/s: First time DIY Hantaran. Macam tak sangka u! Semak dah bilik ni. Nak kemas lagi malas. Haha

17 comments:

  1. naiseeeeeeeee~~~~~

    :D :D :D :D :D :D :D

    ReplyDelete
  2. wow.1st time DIY n wallawehhh! superb. i nama je DIY pdhal suh adik buatkan.haha i guna artificial juge.huhu

    ReplyDelete
  3. 1st time pon da mcm pro laa zimie..chaiyok2!! hihi..
    cikkin pon x gune fresh flower..sbb x nak amik risiko jgk..=)

    ReplyDelete
  4. en payid~errr yeke.hihi awww malu.maceh dear ;)

    lisa~hehe biasala tu.takpe2 air tangan adik beradik sama lah tu.yang penting tak upah orang ;) 1st time ni lisa!ececeh tengah senyum kambing ni.

    cikkin~kan??samalah takmo amik risiko guna fresh flower.saje try2 wat malam tadi.biasa2 jela cikkin. *malu* cuma nak kena kemaskan lagi.masih ada masa ni.hihi

    ReplyDelete
  5. Bile zimie gi nilai? sy br gi sabtu lps. Hantaran dah ok dah tu, cun..

    ReplyDelete
  6. nana~aww thanks dear.malu i.hehe

    kasut pink~yeke?mekasey dear ;) zimie pergi ahad lepas tu.oh kamu pergi sabtu tu eh?hehe ramai gila orang kan.plus panas terik!tak sanggup lama2.nasib dah pernah survey.so tinggal beli je.

    ReplyDelete
  7. wah3..cantik 2..bunga artificial lg mahal ke kak?

    p/s:nt nak DIY gak..boleh ajar x?heee

    ReplyDelete
  8. fir~haah mahal la 'sikit'.takla sampai ratus2 macam akak ni.haha

    DIY je fir.berbaloi2.alamak kena ajar eh?hahaha nanti rajin, akak wat tutorial ye.bajet macam pengubah bunga pro la plak.malu!

    ReplyDelete
  9. ziB...santek!pandai gak awk menggubahnye.hik3...kite dulu pn kaler ijau krim...same la plak..

    ReplyDelete
  10. dba~tq dear.hihi main hentam je tu.

    farah~aha yeke sama?hehe sehati dua jiwa ni.haha first time ni wak.santek kah?malu makcik.awk jgn lupa bawak veil tau masa travel nanti.nanti kite exchange ye! muah! hehe

    ReplyDelete
  11. muahaha...smpai ke sabah si veil tu travel...

    ReplyDelete
  12. gud job zimie. org kreatif sume jadik. klau x kreatif mcm diri ini hanta kat org saja. ehehehe

    ReplyDelete
  13. farah~terpaksa la.itu je masa yang ada.nak jumpa awak bukan senang.kemain career woman.hehe

    yati~alamak takla yati.diri ini juga tidak kreatif.tu saja2 testing.keluar la sikit2 power rangers tu.haha.buat la yati.mana tau nanti jadi lagi cantik dari zimie ke?hehe cayok2

    ReplyDelete
  14. caaannnnnntiikkkkk!!!!!blh bukak kedai ni....wakakaka

    ReplyDelete
  15. eha~kedai kan dah ade.cuma tak variasi kan lagi je.hahaha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)