Thursday, May 5, 2011

Entry Merepek

Harini entry adalah merepek, emosional dan meluahkan perasaan. [Sila tekan Close kalau taknak baca]

Sekarang ni dalam dilema dan takde mood. Ingat lagi tak entry yang lepas ni? Regarding my feelings to all my friends? Semalam menerima respon dari seorang teman merangkap BFF (you know who you are) yang katanya berkecil hati dengan tindakan ku merahsiakan majlis pertunangan daripada pengetahuannya. Baiklah saya tahu saya bersalah. Saya bukan tak bagitahu cuma saya ada reason kenapa saya merahsiakan. Ok fine beliau bertanya "kenapa kau boleh share dekat blog tapi tak boleh share dengan aku?"

Jawapannya mudah "sebab aku tak boleh share dengan kau, sebab tu aku share dekat blog"

It's hard for me to keep secret as well. Does she know me and my mother had fight because of this? Sanggup bertekak sebab aku nak ajak kawan2 tapi mak tak membernarkan. Sebab nya nak buat majlis kecil2an, etc.

Ok fine, lagi satu beliau menyatakan tak kisah diajak atau tak, tapi sekurang-kurangnya inform awal2. Ok yang ni bila nya aku nak inform? Nak jumpa ko pun susah. Paham sms/call pun boleh. Tapi takkan tibe2 nak sms. "Hello aku nak bertunang lagi sebulan" Sounds weird.

Sebab tu dalam blog ni aku cakap, "Pada yang tengok blog aku dia tahu la" I will never inform my friends. I am not keeping secret but I didn't tell. You got me?

Lagipun, it is just a plan. Tak sure boleh jadi atau tidak. Itu semua atas kuasa Allah.

I don't know how to explain as well. Maybe you'll feel betrayed or what so ever. Benda kecil to me. Bila kahwin, confirm aku ajak semua. I am so sorry but I didn't mean to hurt you. Hope that we could be best friends forever.


p/s : Alamak dah macam diary pula. Tula lain kali Tekan je icon [X] tu.


10 comments:

  1. Hmm.... sabar ye zimie... Hana pernah jadi cmni..
    tapi hana berada di situasi BFF zimie... Memang hana geram sangat sebab die tak bgtau pun, bile tanya pun mengelak...
    Tapi, hana faham keadaan kwn hana tu.. Tapi mengealakkan hati sendiri sakit..hana msg kawan hana tu.. hana kata hana terkilan dengan apa yang dia buat, tapi hanya dia saje yang tau kenapa dia buat macamtu... mesti dia ade sebab knp buat mcmtu kan... pastu, hana doakan hubungan dia berpanjangan di jinjang pelamin... dan die nak kawin dah pun bulan jun ni... hana tetap nak pergi walaupun jauh...

    Pada hana, kalau kita dah jadi sahabat, selamanya sahabat.... Kalau marah pun tak lama, esok2 baik jugak...

    Zimie sabar ye... nanti BFF zimie cool lah tu.. orang tengah marah, kecik hati mmg cmtu.. Yang penting, apa yang kita buat tidak menyakiti hati ibu bapa kita.. restu diorang lebih penting kan...

    lagipun, tunang ni memang disunatkan untuk tidak diheboh-heboh kan...

    ReplyDelete
  2. relex zimie...
    ekin pon cm2...

    xde sorg kwn pon tau...
    fmly je...
    tup..tup..dah letak pic kat fb...
    tunang je pon...
    nak kecoh2 watpe...

    nnti mjlis kawin,jemput sume...
    klu x dtg,siaplah dorg....

    ble x ajak,kecik ati...
    ungkit2 smpi skrg...
    ble dah jemput,byk alasan xmau dtg...
    kte jugak yg sakit ati...

    biar je mereka2 tue

    ReplyDelete
  3. ala....sbr zimie....
    btul tu...tunang ni takyah heboh2...
    tak larat nak puaskan ati sume org kan....?
    tp yg penting famili la....

    kalo btul mereka, kwn2 kite sygkan kite...die akan doakan yg terbaik buat kite...wpn tanpa jemputan...

    org pon sama...kwn2 tak tau bile org nak kawen...(takde yg tau kot...) tp kwn2 B2B blogger ramai kn da tau....hiiii~

    maybe sbb we all share the same feeling...

    love u oll....(^_^)

    ReplyDelete
  4. share kat blog doesnt mean kite ajak semua orang kat blog..we use blog as our own diary..

    kina lagi la..orang yang bukan kawan baik apetah lagi rapat, kecoh tunang tak ajak..tengok masa die tunang, die pun kena balik sebab tak ajak..haha..

    bila dia da ada pengalaman baru dia paham kot..

    ReplyDelete
  5. hana~yaAllah tak sangka hana sama macam bff zimie ni.sori la bukan nak merahsiakan.kalau bagitau tapi tak ajak macam janggal la pula.lebih baik rahsiakan.huhu.tak sangka jadi macam ni.harap2 jangan la dia kecil hati lama2 sangat kan.lagipun tunang je.afdal kalau merahsiakan.hope bff zimie tu paham.

    ekin~ade juga geng rupanya.ingatkan zimie sorang je alami macam ni.tak tahan kalau mengungkit tu.haih harap2 takla jadi macam tu.

    lijah~haah lijah.tak larat nak puaskan hati semua pihak.cuma kesian la kat rakan tu.die terasa hati ngn zimie.huhu

    kina~betul tu kina.blog ni utk kita share prep wed.bukan utk bagitau dia pun.kebetulan dia 'tertau'. huhu. ada gak kawan zimie yang tau dan nak marah.tapi lepas zimie suruh dia baca entry 'lepas tu', barulah dia paham.suruh dia hadapi sendiri.barulah tau macam mana.

    ReplyDelete
  6. kadang2 kita terlalu memikirkan perihal orang lain berbanding perihal sendiri..orang2 itu pun tak semestinye memikirkan hal kita

    ReplyDelete
  7. sabar yea zimie..
    mulut orang kita tak boleh tahan...

    janji apa yang kita buat kita rasa betul...
    tak pee jangan moody yea..

    ReplyDelete
  8. en payid~entahlah dear.kadang2 terasa selfish pun ada.hurm.

    ja~tula harap kawan2 takla macam tu.setuju dengan ja 'janji apa yang kita buat kita rasa betul'.thanks a lot dear.sobs.

    ReplyDelete
  9. tak pa lah jual ikan sekali sekala.. yang bagi restu ibunda...bukan bff..am i rite?

    ReplyDelete
  10. en payid~ye betul tu dear.yang penting restu ibubapa.biarlah orang2 tu.to me tunang tu bukan hal yang besar untuk dihebahkan.tak macam kahwin.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)