Tuesday, May 31, 2011

Checklist Tunang Part II

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

First of all. Hurm camne nak cakap. Just nak minta maaf pada sesiapa yang terasa (I think you know who you are) Macam la banyak sangat orang yang terasa dengan kau ni. Aku agak2 je. Instinct gitu. Dapat dari mimpi kot. Yela kot2 ada tersalah kata ke tersalah bahasa ke, saya mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Macam hari raya la plak! Hehe Ok rasanya dah habis mukadimah saya pada hari ini. Sekian ;)

Back to the topic!! Ok now rasa bersemangat sekali untuk update belog. Dengan 2 hari berturut2 'senyap' dari dunia belog. Huhu. Busy teramat dengan kenduri pada hari Ahad dan hari-hari weekdays yang memerlukan komitmen kerja yang sangat tinggi. Ape pun tak boleh. Tapiiiiiii sempat lagi godek-godek FB BBF dan LIKE Dream Wedding-Candid Contest anjuran Pameran Pengantin Malaysia - by Urban Vibe Event. Goody luck u ols!! I malas. Ngeheh

Harini just nak update checklist. Yeai. Banyak gak dah setel. Alhamdulillah ;)

Tarikh : 12.06.11 (Ahad)
Masa : 11 pagi
Tempat : Rumah di Selangor.
Tema : Putih dan Kuning lembut

Cincins : Sang Lelaki dah settelkan. DONE. Love ;)

Pakaian Tunang :
  • Baju kurung moden Chiffon (Sulam Bukit Tinggi) DONE
  • Selendang DONE
  • Veil DONE
  • Hand Bouquet DONE booked from Hana Yoriee
  • Kasut / Heels DONE
DIY Hantaran
  • Kain Nikah
  • Tuala DONE
  • Sireh Junjung DONE
  • Baju dan seluar
  • Coklat
  • Kek
  • Buah-buahan
  • 7 tray putih
Door Gift
  • DIY Paper bag + barang perhiasan DONE
Jamuan
  • Masak sendiri (Tak jadi nak hire Nasi Beriani Gam Anje) DONE
Fotografi
  • sang Lelaki setelkan DONE
Make Up
  • make up sendiri DONE
Pelamin
  • No pelamin. Bonda kata duduk atas sofa je. (penat je beli langsir tu. Sobs)

Kemudian, yang hari Sabtu tu lepas wedding Cik Atia, actually menerjah ke Times Square dan OU (One Utama) untuk membeli belah hal-hal yang sepatutnya. Bukan dating tau!! Ahaks yela tu. Times Square untuk menukar kamera yang telah dimasuki air laut masin! Dah la kamera abangnda. Mau tak mengamuk beliau. Uwa terbang RM250. Sob sob. Ok fine setel. Kemudian ke OU melawat kedai ku plus membeli kasut harian (kasut tunang jugak) hehe dan beli makeup from MAC. Nak DIY Make Up la kononye ni. Kesemuanya itu terbang sebanyak lebih kurang RM300. So boleh bayangkan tak, berapa banyak fulus telah diterbangkan dengan jayanya? U do the math. Hoho (-_-')

Yang make up tu, beli foundation jenis ini Foundation : Studio Sculpt SPF15 Foundation (NC30) sama macam MizzAmy suggest tu dan Make Up Base : Studio Moisture Fix SPF15.


Ini disuggest oleh SA tersebut. Dah coba-coba testing DIY make up hari Ahad tu. Nice kot. Perasaan jela aku ni. Sogan makcik nak letak teaser. So kita nantikan sama-sama macam mana ropa DIY Make Up i tu ye. Doa-doa lah hasilnya tidak menjadi tepung gomak! Haha

Untuk DIY Make Up, i akan berguru dengan my BFF hani, tapi bak kata beliau..

"
Ok je.. tapi nk secret pas tu.. heheheee" (Read: Secret Recipe)

Cehhhh!



p/s: Website Setelkahwin tu best jugak kan? Mula2 tak paham. Nasib TERtengok dekat Blog Nora. Thanks dear! Saya baru satu je checklist done. Hehe sabo jela.

15 comments:

  1. bestnyeeee ade brg mekap MAC :)
    i tak ade satu pn jenama mac.hahaha.nk cntik tp kedekut ;p

    teringin nk ade.

    btw,frm ur previous post ---> lisa x le kurus oiiiiiii.tak tgk perut dia berlipat2 hahahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh mac! i mcm lisa gak, takde satu pon barang mac....in2it je ada....hahaha kedekut nk cantek :P

    ReplyDelete
  3. lisa & nana~hello korang kan ade MUA utk 'big day'.i takde sebab tu kene beli.hekhek (alasan sebab nak jugak MAC tu) hahaha ni 1st time la beli.selalu orang kasi.menangis duit terbang tau.wuuu

    ReplyDelete
  4. sy pon same
    teringin nak beli
    tp kne pikir byk kali
    klu x kne tahan perutlah
    huhuhu

    ReplyDelete
  5. Oh no!sapa yg kecik hati 2? MAC 2 kira best eyh?haha..soklan bodo.:)mesti cantek t!

    ReplyDelete
  6. zimie... nak tengok zimie make up.... MAC lagi tu... selama ni hana guna MAC tiruan je... hahaha.. ^o^

    ReplyDelete
  7. xsabar nak tunggu zimie bertunang...hehe =)

    ReplyDelete
  8. wahhh... mesti tak sabar kan nk tggu ari yg di nanti kan.. heee ;)) good luck babe ;)) semoga semua nye bejalan lancar ok ;))

    ReplyDelete
  9. make up sendiri nnt eh? Sgt kagum. Pakai mac lagi tu..

    ReplyDelete
  10. tak sabar nak tengok.. hehe.. =)

    ReplyDelete
  11. ekin~tengah tahan perut la ni ekin.huhu

    dba~ahaks takde sapa la.saje je nak mintak maaf before tidur.kan afdal tu?hihi.MAC best sebab mahal kot.haha boleh tak jawapan macam tu.

    hana~takpe2 nnt time wedding, mesti MUA hana pakai MAC original.hihi

    ReplyDelete
  12. nida~tak sabar gak nida.hihi tungguuuu

    elle~tak sabar2 la syg.1st time bertunang ni.ekekeke thanks ella ;)

    kasut pink~i pun kagum dengan diri sendiri.hoho tak penah2 seumur hidup beli make up.

    ReplyDelete
  13. tqah~zimie pun tak sabar gak.hihi

    jooleata~tq babe! ;)

    ReplyDelete
  14. awak..mohon share eh..utk diri sndri =)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)