Friday, May 27, 2011

Beli Make Up instead of hire MUA

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Kata2 kawan-kawan seperjuangan, if masa tunang tak payah nak over hire MUA (Make Up Artist). Tapi if ada budget, boleh je hire MUA. Macam makcik ni cheapskate sikit. Haha.

"Zimie, daripada ko bayar MUA tu ratus-ratus, baik ko beli make up ratus-ratus" Make sense gak

"Tapi aku tak reti make up la dek non! Sama jela kalau aku beli tapi tak reti pakai. Membazir la kalau macam tu"

"Tapi takpe, ko belajar jela make up from You Tube" Haha jawapan camni pun ada ka!

So dengan itu cepat2 pergi SMS BFF yang bernama Hani. Beliau terer sikit pasal make up. Dulu pun masa dinner course dekat U, beliau yang make up kan. Cantik!! Masa tu rasa macam retis-retis je. Haha.

"Makcik, ingat tak masa dinner Sains Bahan, ko tolong make up kan aku. Yang ko guna foundation tu jenis apa ya? Tlg advise. Aku nak beli barang2 make up no. Pastu apa lagi nak kena beli. Yang basic pun takpe"

Ok now tengah tunggu beliau reply. Berjanggut nak tunggu. Hope dapat shopping2 la sikit hujung minggu ni. Yeai.

Akan update lagi kejap lagi. Ngeheh. Selamat sembahyang Jumaat kepada lelaki-lelaki sekalian!


13 comments:

  1. if pandai make up, blh beli mekap sendiri or mintak tlg kawan2 yg expert :)

    takpon suruh je mak andam kat butik tu mekapkn...kalo kat kemaman ni, rm80 mekap utk tunang dh blh dpt...hehe

    ReplyDelete
  2. tqa pun beli brg2 sendiri n mtk makcik tlg mekapkan.. jimat.. =)

    ReplyDelete
  3. Yups.. sy pun mekap sndiri je utk majlis tunang nnt.. Insyaallah..

    ReplyDelete
  4. jimat hehehehe...makeup boleh gune lame heheh..gud2 heheh

    ReplyDelete
  5. true!kalau bole putar balik i xnk bazir 250 utk mekap tunang i.haha.i akan suh adik aku mekap je.bazir babe.unless u have budget la kan.i rs ok gak bli mekap.lps tu bole pakai lama.cr kawan yg pandai.try blogger mizzamy zalini(the pink dress diary).dia kan pandai mekap.try la!

    ReplyDelete
  6. org pun mekap sndri..guna note y akk opis bg..tp b4 tu test la 3-4 kali.. ;)

    ReplyDelete
  7. dba pun ingt nk makeup sendiri je time tunang t.jimat belanja:)

    ReplyDelete
  8. nana~murahnya kt kemaman!!!ni yang ade buat freelance pun nego punya nego, dapat RM160 je.sobs.tu terpikir nak beli make up sendiri.macam2 boley dapat.hihi

    tqah~pandai la makcik u make up kan.i nye makcik semua jauh2.yang dekat tak reti make up plak.hoho

    uya~haah.best kan.nanti ley guna pada masa hadapan.pas tawen ke.hihi

    lisa~rate bandar memang camtu kan?250 tu kira murah la.ok babe thanks banget!nanti i akan berguru dengan missamy.yeai.

    ReplyDelete
  9. mimis~make up sendiri je dear.takde sapa pun nak tengok.simple2 sudah.hihi

    amal~ye sudah pasti.kena testing 3,4,5 kali la.takut time majlis neves2 make up, keluar rupa lain plak.haha

    dba~ya betul dba.jom2 DIY make up.haha

    ReplyDelete
  10. feewit.. zimie nak make up ye.. nanti tolng make up hana sekali.. hana tak pandai make up.. mau jadi kak limah balik rumah nnti.. huhu ^_~

    ReplyDelete
  11. hana~tak reti gak.dulu conteng2 muka rajin la.main hentam je dear.tu yang kene test 2, 3 kali ni.harap2 tak jadi mak midah balik kedah la!haha

    ReplyDelete
  12. ok, akak bljr, nt ajar wanie..hehe
    x pndai gk nak mekap2 ni..
    tp teringin nak mekap sndri..
    upah MUA mahal..baik ade barang sndiri..bile dah pndai mekap, leh mekapkan org lain..hee

    barang makeup: bedak, pnyegar, foundation,lip gloss, eye liner, eye shadow, blusher..bla3
    ^_^

    ReplyDelete
  13. wanie teror!! haah betul la tu.itu la make up basic yang kena ada. hehe semua akak dah ada.cuma foundation tak tau jenis mana nak beli.dah berguru dengan MizzAmy.jap lagi post entry baru.hihi

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)