Tuesday, April 26, 2011

Tak Suka Ayat Ni

SALAM bloggers~

[Amaran! Entry ni mengandungi aura negatif. Diharap aura negatif ini tidak menjangkiti anda]

Terasa macam nak emo tetiba. Hemo hemo! Alkisahnya, persahabatan dengan si dia dah nak masuk 5 tahun. Pasti kawan2, saudara2 mara suka sangat bagi soalan2 ehem dan yang pastinya soalan cepu cemas! Serius mencemaskan kalau ditanya. I dont like to answer it. I wish I have choice not to answer it! Hurm.

"Bila nak kahwin?"

"Korang bila lagi ni"

"Anak aku nak masuk dua. Korang tak kahwin2 jugak"

"Mana kad ni zimie"

"Aku tengah honeymoon ni. Saja nak jealouskan ko"
- BWEEKK tak jeles pun padahal dalam hati?Hemm

"Tak sabar nak makan NASI MINYAK Zimie" - Helooo aku masak Nasi Beriani je. Lagi BEST.

U ols STRESS tak? Ke takde perasaan? Mesti penah kena gak macam ni kan? Entahlah aku PMS kah? Rasanya dah lepas. Maybe time bulan mengambang kot. Sejak akhir2 ni kan BULAN semakin bulat dan cantik. Ada effect kot kat aku. Aku ni ibarat laut pasang surut kot. Ngahaha.

Macam kan macam kan sampai satu tahap cakap TAKNAK KAHWIN. Sebab kononnya nak buat majlis lebih awal, tapi apakan daya, semuanya telah ditentukan ibubapa. (-__-")

U ols rasa ada tak ayat-ayat yang
POWER Rangers macam mana nak 'menutup mulut' sesetengah pihak ni? Makcik dah tak larat nak jawab. Kang jadi macam Datuk Siti kang, 'No komen' dan 'Biarlah Rahsia'. Hah boleh tak macam tu??

Zebra yang stress. Habis belang2 beliau gugur.Kesian.

23 comments:

  1. Stress jugak kadang2 asyik tanya soalan cmtu je.. Buat tak tau je.. Makin dilayan, makin sakit hati.. ~Sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambaNya~

    ReplyDelete
  2. of cos la stress dear..tp kdg2 lala just senyum je x pn lala jawap,kawen x de lg dlm list utk senarai thn nie,thn depan..hahaha..diam diaorg dgr jwpn lala..

    ReplyDelete
  3. erkkk....soalan camtu mmg blh buat org stress tau

    ReplyDelete
  4. sunshine~ye betul tu dear.kena buat taktau je.mula2 ok tapi lama2 kalah juga.tu yang emosi tu.huu hanya Dia lagi lagi mengetahui

    a.n.a~haah la ana.pandai jawapan tu.boleh la tiru gak.hihi

    nana~uwaaa memang pun.sob3

    ReplyDelete
  5. relax le zimiey.wat tak tau je...dh kawin nnt dirog sibuk lak tanye bile nk ade baby?...haru haru...

    kite tk pnh tanye awk cmtu kn?haha.awk kalo tanye kite pn, kite jwb tggu majlis awk dulu...hik3

    jgn stress2 k...buang karan jek...

    ReplyDelete
  6. ha3....mmg kerap dpt ayat tuh....
    ala...manusia mana ade yg pernah puas ati...redha jela...hik3

    ReplyDelete
  7. of course stress !! alamak saya dah terkena aura negatif camne ni hehehhe

    ReplyDelete
  8. hahhahaa...samala...xdapat nak lari dr soklan2 cmtu... Jawab je 'InsyaAllah, coming soon...tunggu...' hahahaa

    ReplyDelete
  9. farah~err tula manusia memang begitu.ni rasa nak lari je ni.haha.last2 majlis awak dulu berlangsung drpd kite. ;)

    lijah~kerap eh lijah?hihi biasela kan.kadang2 tensen wooo.memang redha la ubat terbaik.eceh ;)

    nora~alamak kesian nora.maaf tak sengaja.hihi

    ReplyDelete
  10. annor~itu jawapan klise pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan.hihi.malas sebenarnya kan nak menjawab pertanyaan begini.

    ReplyDelete
  11. kalau org tnye sy, sy jawab..korang nak sponsor ke?

    nyibuk je kan nak taw? =)
    sabo je la...

    ReplyDelete
  12. Zimie nk tau x,dba kan kalo org duk ckp bila nk kawin.dba akan ckp korg sponsor sorg2 rm1k.. Sok gak aku kawin..heeeeeeeeee jahat x haku?hahahahahahahahhahahahahaha

    ReplyDelete
  13. samelah....
    tue yg x sbr nak kawin nie...
    umur muda lg...
    dorg xtau kite nie terkial2 crik duit...
    klu ade org sponser xpelah jugak...
    ble2 ms leh kawin...ngee~

    ReplyDelete
  14. eleh diorg tu jeles je sbb da xsingle :))

    ReplyDelete
  15. tqah & dba~yeeee betul.suke jawapan anda.mintak je diorang sponsor.mesti senyap diam terkaku.hahaha

    ekin~ye betul,terikial2 mencari duit.diorang mana tahu.grrrr marilah sama2 mengumpul duit. ;)

    moomoo~betul tu, oleh itu marilah menikmati kehidupan single sebelum menjadi double atau triplet.hihi

    ReplyDelete
  16. "korang sebok2 tanye ni sume nak sponser ke ape?setakat air liur tak payah le"

    sekian terima kasih

    ReplyDelete
  17. zimie...nida pon da nk msuk 5thn esok..hehe.. =)
    hurm..sma la cam zimie..cuma kwn2 nida rmai yg belum kawin..tp diorg dok tnya, ble lg..ble nk nasi minyak,korang da lma..mcm2 la..
    jawab je ikot ske ati zimie..katala..korang risau ke aku xkawen?xpon..korang sponsor la,confirm minggu dpn pon aku ley kawen...

    ReplyDelete
  18. en payid~sekian terima kasut.haha ;)

    nida~awww sama la pulak kan?itula skrg ni zimie main hentam je.pasni dah pandai menjawab "korang sponsor boleh?" haaaa terus diam mereka.hahaha

    ReplyDelete
  19. ayat terbaeeek zimie..hehe...ada sesetengah tu kan zimie, mentang2 la diorg da kwin, dok ckp mcm2..kata kawin je cpt2, wat pe nk grand2, nikah je..adoi..snangnya dia ckp..mcm2 la...mula2 trasa la..lma2 lantak la,smpai masa nti ada la kn..

    ReplyDelete
  20. nida~haah nida.cakap senang tapi nak buat tu sangat la tak senang.apa diorang ingat kahwin untuk 1 hari ke?bukan senang2 nak kahwin ni.pastu tengok kami dah lama berpacaran, suruh cepat2 kahwin.memang la betul tak elok lama2 tapi diorang tahu ke apa yang kami alami?errrghh tension kadang2 tau.

    ReplyDelete
  21. tu la..sapa xnak kawin kan...huh..emo...hehe..

    ReplyDelete
  22. oups nida lak terkena aura negatif.ampunkan sayaaa buk.hihi

    ReplyDelete
  23. hehe..xda la zimie..da cool..hehe..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)