Sunday, April 24, 2011

Idea Wedding Montage (Growing Up Bride & Groom)

Sedang mengushar idea untuk Wedding Montage. Yang letak slideshow from baby to present masa pengantin Bersanding. Cute je kan? Tiba2 jumpa ni. I feel sooooo IN LOVE~~ aahh *mood berangan*

Sweetnya lagu ni!!!

Love ;)

.
.
.
.
.
.

Sebenarnya inspired dari sini. Ini baru betul. Ada ciri-ciri kemelayuan. Jom layan ini. Nak buat sehebat ni, kena hire pakar la (-_-")

Konon2 nak letak masa Bersanding di dewan nanti. Ku hidangkan video ini untuk para tetamu. *mood berangan lagi*

Macam2 pencarian yang dijumpai untuk lagu-lagu wedding montage ni. Listing ni yang disukai dan mungkin MENCUBA untuk DIY wedding montage sendiri. Kalau guna Window Video Maker pun boleh gak. Cuma hasil takla camni. Yang macam atas ni guna After Effect (AE) dan Adobe Photoshop software. First time dengar software AE tu. (-_-'). Tapi tengok macam susah je. Berangan sudah! Ngahah. Btw, lirik-lirik untuk montage ni sangat meaningful ok! Just for your ears girls~ ;)
  1. 100 Years - Five for fighthing
  2. Fearless - Taylor Swift
  3. All Those Night - Chase Coy
  4. I'm Yours - Jason Mraz
  5. (Today I met) the Boy I'm gonna Marry - Darlene Love
  6. This One's for the Girls - Martina McBride's
  7. Girls Just Want To Have Fun - Cyndi Lauper
  8. Stealing Cinderella - Chucks Wicks
  9. My Little Girl - Tim McGraw -first time dengar saya menangis ;'( (emosi berlebihan)
  10. I loved her first - Heartland
Sekian buat masa ini.


p/s: Serius teringin nak buat wedding montage sendiri. Hasil tangan dan usaha sendiri. As if.....;)

4 comments:

  1. dba~yeee tq try la ni.haha masalahnya kenduri tawen lambat lagi

    lijah~ye lijah.memang seronok.lagi2 buat sendiri.haha harap2 menjadi la :P

    moomoo~kan?jom buat! ;)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)