Saturday, April 23, 2011

Inspirasi Bunga Tangan

Setelah tengok checklist2 tu, dah kena start survey untuk BUNGA TANGAN aka HANDBOUQUET!!! Gosh! Cepat2 tanya Pakcik Google. Makcik Yahoo takley diharap. Tak banyak sangat hasil.

Adoi banyaknye jenis bunga tangan ni. Cantik2 semuanya. Namun, perlukah beli di keldai (Baca:Kedai) atau DIY? Hermm pening gak tu. Mungkin kena coba2 dulu DIY. Kalau berjaya, teruskan. Kalau gagal, alamatnya tempah kat keldai jela. Ngahahaha.

Dalam hati sanubari, nak bunga tangan yang shocking colour dan contras dengan warna baju. Baju tunang lebih kurang light pink+putih lebih kurang. Tiba2 blur nak colour ape.

Tengok yang ni macam cantik gak. Simple je.
Sumber: Sini
Bunga apa tu eh?Lilit2 reben putih, pastu letak2 manik putih. Senang kot. (Belum buat dah perasan pandai) Muehehe. Ok colour tak contras pulak! NEXT~

.
.
.
.

Yang ni?
Sumber: sini
Awww TULIPSSS. Tak pernah terfikir nak jadikan bunga tangan. Plus 'macam senang nak buat'. Ngahaha. (Guna bunga hidup cantik la. Tapi malas betul bergelumang dengan bunga hidup coz nanti cepat layu. Tak reti jaga laaa)
NEXT~

.
.
.
.

Sumber : sini
Atau pun ini????Sebenarnya fancy dekat biji bijian hijau tu. Ngahah apakah?? Sweet juga ada putih dan hijau. Masuk dalam tema ku!! Wee

.
.
.
.

Eh ada lagi?
Sumber : Sini
Ok dah 2x SAVE kat desktop gambar yang sama. Perlukah aku buat bunga tangan yang ada biji hijau ini? (Dah suka sangat la tu) Lalala~

.
.
.
.

Lagi!!!
Sumber: Sini
Ok makcik dah jatuh cintan dengan biji bijian hijau tu. Sekian.

.
.
.


p/s: Herm.Tak berapa pasti macam mana nak buat bunga tangan ni. Hantam saja. Macam main masak2 aje kot. Campak2 je bak kata Bonda. Errr.

11 comments:

  1. lily yang first 2 kalo xsilap:)

    wah!!nk DIY!!:)i loike:)

    ReplyDelete
  2. i sgt adore dgn bunga calla lily!!! cantekkk

    ReplyDelete
  3. dba~berangan je dulu dba.ntah jadi ntah tak.haha

    nana~tula tengok blog nana pon post pasal bunga ni.nice kan? ;)

    ReplyDelete
  4. vote for calla lily CANTIK BANGAT!!!!!

    ReplyDelete
  5. waaa yeke yati?tula nice kan.lain dari yang lain.asik2 rose pun boring gak.haha

    ReplyDelete
  6. yg ade biji bijian tu canteek la waak!kite suke gk yg ijau tuh!

    ReplyDelete
  7. hihi same taste la plak kan.macam best je biji2 tu kan wak?lalala

    ReplyDelete
  8. nida ske yg second last...cantik!! =)

    ReplyDelete
  9. aww bestkan nida.saya pun suka juga ;)

    ReplyDelete
  10. tulip mcm ssh je nk tgk org m'sia guna kn?

    ReplyDelete
  11. moomoo~yup2 jarang tengok.unik gak bunga tangan camtu kan ;)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)