Friday, April 15, 2011

DIY : Door Gift

Idea untuk door gift bermula masa blogwalking dekat blog b2b dan terjumpa satu idea yang best!! Iaitu brown paper bag untuk door gift. Rasanya yang ni famous di kalangan b2b. Plus boleh menjimatkan cost! I loike part tu. Ngehehe.

Ni gara2 ternampak kat blog Ex b2b Meey@ pasal E-day Door Gift beliau tu. Dari situ timbul idea nak mencari brown paper bag untuk Majlis Pertunangan nanti. Ingatkan senang nak cari rupanya susah juga ya. =.="

Macam ni boleh tak? Sempat cilok kat Esso. Contoh semata-mata. Putih dan nipis.

Ini baru betul. Sumber: Meey@

Jadi masa nak survey melalui Pakcik Google, tulis perkataan : Brown craft paper bag. Tup2 keluar macam2. Akhirnya terjumpa blog Ex B2b ni Cujen. Yang bestnya beliau siap bagi alamat kedai tu. Senang la b2b macam aku ni nak cari. Maceh Cujen atas info yang diberikan. Berguna sesangat sangat! May Allah bless you. B2b yang nak tau tentang harga, etc boleh pergi blog Cujen ya! Semua info lengkap ada di sinun ^^

Alamat di Kampung Baru, Kuala Lumpur. Sila klik untuk melihat alamat.


p/s: Sekarang tinggal barang apa nak diletak dalam paper bag. Taknak terlalu mahal dan taknak terlalu murah. Apa ya nak letak?

18 comments:

  1. ade few types kot kn brown paperbag ni, mysis aritu tnjuk murah jek dlm rm4 tp xsecantik ni la..

    ReplyDelete
  2. tula momo.ni pun DIY.kalau buat sendiri ntah2 tak sampai rm4.bape sen je brown paperbag tu.cantik pun cantik.plus our own design.hehe

    ReplyDelete
  3. mksud org rege brown paperbag tu la..Rm4 100pcs..tp xlicin..y mcm kt bli pisang goreng tu..

    ReplyDelete
  4. kalau yg macam bli pisang goreng tu, kene cek ada tapak atau tak.takut nipis sangat.terkoyak if letak barang2.yang cujen suggest tu ok gak coz ada tapak ;)

    ReplyDelete
  5. yela..bru terperasan..ok nnt blik nk cek :)

    ReplyDelete
  6. yup2..check jangan tak check ;)

    ReplyDelete
  7. wahhh nice2!

    i pakai brown paperbag ni utk 100pcs je coz my mom x luluskan....kekekeke

    ReplyDelete
  8. eh la yeke nana?saje je tau ur mom tu.kan cantik kalau dah decorate2 reben tu.hihih i belum try tapi AKAN try soon untuk projek ni! ;)

    ReplyDelete
  9. zib...paper bag mmg murah.tp leceh.byk keje...kalo nk cntik tp murah awk blh gune kotak kek kecik yg ade jual kt bakery supplier...
    http://meonmywedding.blogspot.com/2011/03/kotak-doorgift-bagus-yang-bagus.html
    dila nye idea...murah n cntikss...huhu

    ReplyDelete
  10. haah la farah.betul cakap awak!!dia just box yang kecil kan.pastu murah je.tampal2 stiker pon cantik gak.hihi maceh sharing.syg awak!! ;)

    ReplyDelete
  11. hihi...memule mmg kite pk nk gune idea paper bag coklet tu je.tp pk blk cm selekeh pn ade.nk kene decorate.tmbh reben lg...kn?kn?
    jimat kos jgk kotak kek comel tuh...
    kedai bagus tu mmg bagus...hahaha
    sile la pegi.awk nk yg putih plain ade.silver ade.gold lip lap lip lap pn ade...hik

    ReplyDelete
  12. hihi kite pikir doorgift utk tunang.kalau puluh2 gigih la gak nak siapkan.tapi kalau dah beribu2 daku design,print sudah!kah3 adoi pening gak tgk doorgift utk kahwin.yang VIP nye lain.yang saudara mara nya lain.perlukah ini semua??aaaaa!!

    ReplyDelete
  13. utk tunang doorgift kite tak de beza pn wak.haha.samarata je sume...kui3
    utk nikah mebbe perlu kot doorgift vip-utk sedara2 terdekat...

    ReplyDelete
  14. yeke? itula kalau tunang takpe kot sama. bila kahwin tu yg ALA2 BESAR2AN. ahaks!

    tula mak kita nak kasi barang kaca2 tu.macam perhiasan gitu.beliau suruh survey kat nilai.hihi.

    ReplyDelete
  15. mm saya dptkan kraft bag @ brown paper bag ni kat bake with yen, puching...overall kualiti ok...RM33 for 1000 pcs....ade tulis entry psl ni kat my blog...hiiii~

    ReplyDelete
  16. hihi bestnye lijah.tengok dah blog kamu.dah dapat dah address.dekat dengan rumah!! nanti boleh la pergi sana survey2.weee hepi2 ;)

    ReplyDelete
  17. mekasih sebab promote blog sy..sekadar membantu mana yang boleh..sebab dah rase mcm mana susah nak cari pepr bag ni..ramai yg takmo share..pastu amek untung mudah disitu...tsk..tsk..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)