Friday, April 22, 2011

Checklist Tunang Part 1

Checklist ni hanya untuk tontonan diri sendiri, B2B dan silent readers. Thanks for dropping by blog yang tak semenggah ni.

Harini just nak listkan barang2 yang dah ada, apa yang belum ada dan barang2 apa yang nak dibeli. (-_-") Tribute to B2B
Cik Syahira. Macam seram pula tengok list Syahira. Banyak lagi yang saya tak beli. Huu. Saya pun nak majlis yang simple je. Syahira dear, pinjam checklist kamu tau. Hugs and kisses. ;*)

Tarikh : 11.06.11 (Sabtu)
Masa : TBC
Tempat : Rumah di Selangor.
Tema : Putih dan Kuning lembut

Cincins : Sang Lelaki dah settelkan. Love ;)

Pakaian Tunang :
  • Baju kurung moden Chiffon (Sulam Bukit Tinggi) - dah hantar jahit
  • Selendang - FOC masa beli kain baju tu
  • Veil - Pinjam kawan. Hihi Farah, nak pinjam veil kamu! (kita tahu kamu baca blog kita senyap2)
  • Bunga tangan - Need contrast colour. Kena buat banyak homework!
  • Kasut / Heels - Belum beli!

Hantaran :
5x7

  • Kain nikah
  • Baju dan seluar
  • Sireh Junjung
  • Tuala
  • Coklat
  • 5 dulang

  • Kain nikah
  • Cincins
  • Tuala
  • Sireh Junjung
  • Coklat
  • Kek
  • Buah-buahan
  • 7 tray putih

DIY Hantaran
  • Bunga putih
  • Reben putih
  • Daun (hijau2 gelap)
  • Kain alas dalam dulang (hijau)
  • Rantai kecil2
  • Bunga putih kecil

Jamuan
  • Nasi Beriani Gam - belum survey

Fotografi
  • sang Lelaki setelkan

Make Up
  • make up sendiri kot

Pelamin
  • letak bantal2 je. bergambar dekat sofa (serius budget ni)

Erk!!! Terasa banyak tak diBELI lagi.


p/s:Alhamdulillah gaji dah masuk. Sayang, jom kita pergi NILAI! Nak beli munge2. ;)


15 comments:

  1. pembaca tegar cik syahira di sini...hehe....

    oo...tinggal sebulan lg...gudluck on ur preps....!!! (^_^)

    ReplyDelete
  2. ala lijah..kasik can la..hihih

    yeah lagi sebulan lebih..neves2 haha

    ReplyDelete
  3. haha cayok!.dba bila lagi? ;)

    ReplyDelete
  4. hehe..ada sbulan lg..mcm lma je bunyi..tp sbulan tu da kna prepare mcm2 tau..hehe..nnti kelam kabut lak...xpe2, chaiyok2.. =)

    ReplyDelete
  5. nida,ni pun dah hampir2 blur.haha agaknya bila tiba hari kejadian memang macam tu kot.

    ReplyDelete
  6. hahaha..menci la zimiey...ngat kan kamu dh tak sudi...okies.akan kubawakan kepada mu...
    kite pn tak de pelamin wak...just ade bantal2 n kain utk hiasan kt blakang...gler jimat!

    ReplyDelete
  7. alamak tuan veil dah bersuara.haha.errr kena datang amik kat wangsa kah?
    ooo kene beli kain hiasan eh?adeh awak nye warna pe?*tetbe blur* hua2

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum zimie,

    *malu saya.

    happy preparing dear. checklist saya sangat panjang sampai pening-pening dibuatnya. wahh! sudah beli ring ye? we all sungguh slumber ya ya! belum beli lagi. tettt!

    ReplyDelete
  9. nnt kite g kedai awk ke next week...ala.kain langsir yg nipis tu je.cari warne cerah n ade hiasan kilat2 sket (sket je.kalo byk serabut.hoho)kt nagoya tak smpai rm10 semeter kot...dlm 2.8 meter x 3 keping.cukup utk wat 'background'...cntik sket dlm pict kan?hik

    ReplyDelete
  10. wslm syahira(sopan santun je dia)aww

    panjang la juga list awak tu.kite just amik ikut budget kite.hihi.beli dah cincins.sebab takut harga melambung tinggi.since last year sang lelaki dah beli.TERover di situ.haha

    ReplyDelete
  11. alamak farah.jangan next week.sbb kite takde dalam malaysia.eceh g s'pore je.awk datang next2 week keh?hihi

    ooo warna cerah + hiasan kilat eh?camne tu.haha ok2 nanti kite try survey.thanks tau wak.muahhh! ;)

    ReplyDelete
  12. erkkk..dah ad checklist..akak pndai mekap ke?nt mekap kan fir..hehehe

    sonok la gaji dah masuk..slamat b'shopping^^

    ReplyDelete
  13. takde nye pandai fir.main tepek ikut suka.entah camne hasilnya.haha

    yey shopping2! ;)

    ReplyDelete
  14. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)