Thursday, April 21, 2011

Apa Saya Mahu Untuk Cenderahati Majlis Pertunangan Saya

Okay. Setelah 2 hari 2 malam bertapa dalam gua (bilik tidur), barulah idea keluar mencurah2. Wahhh bajet penulis berjaya la ni.

Pertama sekali nak cakap terima kasih banyak2 pada penganjur iaitu Ole Ole Manis (OOM) yang bermurah hati nak sponsor cenderahati saya. Eceh perasan. Link contest di sini. FYI, ini first time untuk saya masuk contest. Just try my luck. (macam best pulak tengok BBF menang2 macam2 contest)

Saya memilih Love Bird In The Window Ceramic Salt and Pepper Shaker sebagai FUTURE cenderahati saya. Kalau menang lah kan.

Mengapa saya memilih ini? Love birds adalah simbolik kepada love couple ini.

Burung dua ekor di dalam kotak melambangkan merpati dua sejoli yang menunggu saat bahagia untuk disatukan. Selepas disatukan, pasangan ini akan keluar dari kotak dan terbang bebas sepertimana pasangan merpati sejoli ini yang akan berdikari dan menikmati kehidupan sebenar selepasnya...

...dan saya, Hazimi a.k.a Zimie dan pasangan digambarkan sebagai dua merpati sejoli itu.

Garam dan lada sulah adalah simbolik kepada asam garam kehidupan selepas berumahtangga. Pasti ada manis, masin dan pahitnya.

~(^_~)~
-
-
-
-
-

Info tambahan untuk OOM:
Cenderahati ini adalah untuk Majlis Pertunangan saya.


p/s: Moga dimurahkan rezeki. Aminnnn. Harini birthday abang kandung saya. Happy Birthday Chu Ping!! Muahhh!

20 comments:

  1. put~yeke?awww tq ya.nak tengok put punya pula ;)

    kina~thanks dear.pasni nak tengok kina nye plak.hihi

    momo~goodluck jugak utk kamu!! hihi 1st time tuuu.nervous2.

    cikkin~gudluck juga.tak masuk ke dear? ;)

    ReplyDelete
  2. gud luck dear! i tak menyempat lg nk buat

    ReplyDelete
  3. dba nk masuk..tp sbb xpenah nk menang..jadi malas dh...HAHA..*cepat giveup*..

    paper pun,gudluck zimie!!:)

    ReplyDelete
  4. nana~tq nana.busy betul bakal perantin ni kan?hihi

    dba~ala dba.mengada tau.hihi kite 1st time.tu excited lebih.haha gedik je

    ReplyDelete
  5. da masuk da..hihi.saje try..mmg masuk x pnah menang pon..=)

    ReplyDelete
  6. hihi takpe cikkin yang penting dah mencuba ;)

    ReplyDelete
  7. waa...cutenye.....goodluck dear.. =)

    ReplyDelete
  8. lijah~tq dear.so sweet of u ;)

    nida~tq nida.jom la masuk gak nida.hihi

    ReplyDelete
  9. hehe..nida xreti la join2 contest ni..xreti kot nk buat ayat..hehe..tgk la nnti, cuba2, mna tau rezeki ke kn..ble tarikh tutup dia zimie?

    ReplyDelete
  10. zimie lagi tak reti.main blasah je.hehe.tarikh tutup 4 mei.sempat lagi nida.jom2 ;)

    ReplyDelete
  11. sempat lagik.. jum laa ramai2 juin.. sape dapat sape tak dapat lain cite kaann.. janji masok je dulu.. hhihiihi.. 1st time interact ngan B2Bs.. :)

    ReplyDelete
  12. i wish...wishing you on the falling star.. =)

    gewd luck !

    ReplyDelete
  13. sue~yeah join je.sini byk je b2b.ley kenal2an ;)

    en payid~tq so much dear;)

    ReplyDelete
  14. hehe...tgk la nnti...ada idea, nida join..hehe...tq zimie.. =)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)